Connect with us

ביטוח סייבר

למה כדאי לעשות ביטוח סייבר? הגנה עסקית הכרחית מפני נזק במימדים דמיוניים

פורסם

ב-

השאלה למה כדאי לעשות ביטוח סייבר היא שאלה מעולה ורלוונטית יותר מתמיד. היא רלוונטית יותר בכל יום שעובר. מדובר בהגנה הכרחית לכל עסק המחזיק ברשותו מידע. יתרה מכך, פוטנציאל הנזקים של מתקפת סייבר הוא קולוסאלי ויכול למוטט את העסק או לפגוע בו פגיעה אנושה. כלכלית, וודאי, אך וודאי לא רק כלכלית – גם תדמיתית ומשפטית. בינינו, לרכוש ביטוח סייבר? זה דבר אלמנטרי. 

גורמים דמוניים עלולים להסב לחברה נזק במימדים דמיוניים 

את היכולות הטכנולוגיות שבעבר היו בגדר דמיוניות גרידא רותמים כיום גורמים זדוניים במטרה לבצע נזק במימדים דמיוניים. תקיפת סייבר יכולה להסב נזק גדול יותר גם מתקיפה פיסית. לראיה, הנזק הכספי הממוצע שגרמו מתקפות כופר לחברות ישראליות בשנת 2021 עומד על כ-570 אלף דולר לארגון. הממוצע העולמי מגיע ל-1.4 מיליון דולר לארגון. 89% מהארגונים סבלו בעקבות התקיפה מפגיעה בפעילות או השבתה מלאה למשך תקופה ממושכת. 

מגוון רחב מאוד של נזקים כלכליים אפשריים 

עסק, חברה או ארגון שחווים מתקפת סייבר עלולים לעמוד בפני הוצאות כספיות כמעט בלתי-נגמרות. להלן חלק גדול מהן, אך בכל זאת רק חלק: 

  • מגוון שירותי IT וייעוץ טכנולוגי לחקירת וניהול האירוע והנזקים שהוא גרם, עצירת המתקפה ושחזור המידע שאבד
  • ייעוץ משפטי מתמשך מתחילת האירוע, לרבות בכל הקשור לעמידה בדרישות הרגולציה, חובת דיווח לנשואי המידע וטיפול בתביעות של גורמי צד-שלישי
  • תוצאותיהן של תביעות מצד גורמי צד-שלישי, כמו תביעות בגין הפרת פרטיות, אובדן מידע, זכויות יוצרים – ועוד 
  • ייעוץ תקשורת ויחסי ציבור (PR) לניהול המשבר התדמיתי והנזק שנגרם לחברה 
  • עלויות בגין שירות בקרת אשראי וזהויות למניעת שימוש במידע שנגנב
  • תשלום כופר עבור מידע שנפרץ והוצפן במטרה לשחרר ו/או לשחזר אותו 
  • אובדן הכנסות בעקבות זמן השבתה והפסקת פעילות עסקית

ומה עם הנזק התדמיתי האדיר? 

מתקפות סייבר מחוללות נזק כלכלי אדיר – אבל בהחלט לא רק כלכלי. מה קורה כאשר נגנב מידע אישי ופרטי, לרבות מידע רפואי, של לקוחות העסק/חברה/ארגון? מה קורה כאשר נגנבות זהויות של עובדים ולקוחות? כאשר המידע מסוקר באופן נרחב בתקשורת, וגם כאשר הוא לא – מדובר בנזק מקיף, לרבות נזק תדמיתי משמעותי. 

במצב ביש שכזה יש צורך לבצע בקרת נזקים ולהשתמש בייעוץ תקשורתי, ייעוץ משפטי וייעוץ תדמיתי, שכמובן הם בעצמם מהווים הוצאה כלכלית כבדה נוספת עבור החברה. למה כדאי לעשות ביטוח סייבר? כי כשמדובר במתקפות סייבר, פוטנציאל הנזקים כמעט ואינו נגמר. 

היקף התקיפות גדול – וגדול משנהוג לחשוב

על-פי נתוני הלמ"ס, נכון לשנת 2021, 1 מכל 5 עסקים חווה תקיפת סייבר. 1 מ-30 מדווח על נזק כספי בעקבות התקיפה. בקרב עסקים בינוניים ומעלה מדובר בכ-42%. ככל שהעסק גדול יותר, כך עולה בהתאמה הסיכוי שלו לחוות תקיפת סייבר. על-פי נתונים של חברת הסייבר Sophos, כ-⅔ (66%) מהארגונים בישראל נפגעו ממתקפת כופר בשנת 2021. בהתחשב בכך שהתקיפות רק מתגברות ומתגוונות עם הזמן, הנתונים העדכניים כנראה גבוהים ומפחידים יותר.

Advertisement

עסק קטן, טוטאל לוס

אם חשבתם שרק חברות גדולות מהוות מוקד למתקפות סייבר, דעו שהנתונים ממחישים באופן חד-משמעי שגם עסקים קטנים ובינוניים מצויים בסיכון משמעותי. על-פי נתונים של איגוד האינטרנט הישראלי, כ-50% ממתקפות הסייבר בישראל מכוונות לעסקים קטנים ובינוניים. 

למעשה, ככל שהעסק קטן יותר, כך הסיכון גדול יותר מבחינתו. מתקפת סייבר יכולה לא רק להסב נזק לעסק קטן – היא יכולה לחסל אותו. הוא לא נמצא רק בסכנת פגיעה, אלא גם בסכנה להגיע למצב של טוטאל לוס. 

רלוונטי גם לפגיעת סייבר בשירותים הניתנו לחברה במיקור-חוץ

אם המידע שלכם נמצא למשל בחוות שרתים או בענן, והוא נפרץ או נפגע, פוליסת ביטוח סייבר ייעודית יכולה לכלול גם כיסוי למקרים מסוג זה – מקרים שבהם המתקפה כלל איננה מתקפה ישירה כנגד מערכות החברה שלכם, אלא כנגד מערכות חברה המעניקה לכם שירות במיקור-חוץ. זוהי תשובה טובה נוספת לשאלה למה כדאי לעשות ביטוח סייבר.

כיפת ברזל לעסק

בעבר חשבו שאין צורך ממשי בכיפת ברזל, אך היום הצורך כבר ברור לכולם. בעבר גם לא הבינו למה צריך ביטוח סייבר, אך היום צורך זה ברור כמעט לכולם. בשורה התחתונה, אם העסק שלכם מחזיק מאגר מידע, ביטוח סייבר הוא בגדר ביטוח חובה. מצאו חברה מומלצת ורכשו פוליסה בהתאמה אישית לארגון שלכם – כולל כל הכיסויים הרלוונטיים.

Advertisement
Continue Reading