אבטחת מידע ארגונית
הייסולייט משיקה מוצר ל- Virtual Air Gap בתחנות קצה
חברת הייסולייט (Hysolate) הישראלית, משיקה הלילה (ה') מוצר מהפכני לאבטחת תחנות קצה בארגונים, המפצל את העמדה למספר מערכות הפעלה נפרדות, באופן שקוף למשתמש. בנוסף, מודיעה החברה על השלמת גיוס של 8 מיליון דולר, בהובלת פלטפורמת הקמת חברות הסייבר Team8 וקרן הון הסיכון Innovation Endeavors של יו"ר ומנכ״ל גוגל לשעבר, אריק שמידט.
הייסולייט הוקמה ע"י טל זמיר, בעל עבר עשיר בתחום הסייבר והוירטואליזציה, לשעבר מוביל ביחידת סייבר עילית ומנהל פיתוח בחברת Wanova (נרכשה על ידי VMware) ודן דינר, לשעבר מנכ"ל חברת Hexatier (נרכשה על ידי Huawei) וסמנכ"ל מכירות ב-CyberArk, מהקמתה ועד להנפקתה המוצלחת ב-2014. החברה מעסיקה כ-25 עובדים במשרדיה בתל אביב ובניו יורק.
לנוכח איומי הסייבר הגוברים, רוב הארגונים מגנים על עצמם באמצעות הגבלת המשתמשים במחשבי הקצה מביצוע פעולות חיוניות אך שעלולות לסכן את הארגון כגון מ: מניעת גישה חופשית לאינטרנט, מניעת התקנת אפליקציות חדשות, חסימת התקני USB ושימוש בשירותי ענן. ניתן אף לראות היום ארגונים אשר משתמשים במודל האבטחה המכונה Air Gap, הדורש שימוש בשני מחשבים פיזיים – האחד לשימוש חופשי והשני, לשימוש מוגבל המאפשר גישה למערכות הארגוניות הרגישות בלבד – שיטה אשר מקובלת בצבא ובארגונים ממשלתיים ביטחוניים אחרים. בגישות אלו נוצר תסכול רב בקרב העובדים ופגיעה ביעילות העבודה שלהם.
חברת הייסולייט פיתחה פלטפורמה אשר מבוססת על קונפסט האבטחה הצבאי, ויוצרת מה שמכונה Virtual Air Gap – ארכיטקטורה היברידית, אשר פותרת את הקונפליקט של בחירה בין אבטחה ליעילות המשתמשים. המערכת של הייסולייט מביאה את טכנולוגיית הוירטואליזציה המקובלת בשרתים לשימוש בתחנות הקצה. בעיני המשתמש, החוויה נותרת זהה לחווית שימוש רגילה במחשב יחיד, אך מאחורי הקלעים רצות שתי מערכות הפעלה וירטואליות (virtual machines) ברמות אבטחה שונות, זו לצד זו.
הטכנולוגיה של הייסולייט,המוגנת באמצעות פטנט, יוצאת מנקודת הנחה שמערכת ההפעלה פגיעה ושאין לסמוך עליה. המוצר משנה את התפיסה המקובלת לגבי תחנות הקצה ומשלב שכבת אבטחה בלתי תלויה מתחת למערכת ההפעלה. לדוגמא, תחנת הקצה יכולה להכיל מערכת הפעלה אחת פתוחה, המאפשרת למשתמשים חופש מלא ומערכת הפעלה נוספת נעולה, המאפשרת גישה אך ורק למשאבים הארגוניים הרגישים. בצורה זו מתקבלת אבטחה מובנית (security by design) ויעילות מקסימלית למשתמשים.
לדברי טל זמיר, מנכ"ל ומייסד-שותף בחברת הייסולייט: "אנחנו גאים להציג את הייסולייט, ושמחים במיוחד להציג את ארכיטקטורת האבטחה המקיפה לתחנות קצה שפיתחנו, אשר משנה את כללי המשחק לחלוטין. במהלך השנה האחרונה קיבלנו תגובות מצוינות מהלקוחות הראשונים שלנו – הכוללים כמה מהמותגים המכובדים והידועים בעולם, ואנחנו מצפים להרחיב במהירות את בסיס הלקוחות והשותפים שלנו בשנה הקרובה".
חברת הייסולייט היא החברה הרביעית מבית Team8 שגייסה עד כה למעלה מ-100 מיליון דולר ממשקיעים כגון מיקרוסופט, קוואלקום, AT&T ו-Accenture. הייסולייט מצטרפת לקבוצה מרשימה של חברות בקבוצה, הכוללת את אילוסיב נטוורקס (הטעיית תוקפים), קלארוטי (הגנת רשתות תעשייתיות) וסיגנייה (תגובה למתקפות). בשלב זה, הייסולייט משתפת פעולה עם כמה מהתאגידים הגדולים ביותר בעולם, לרבות כמה מהבנקים, ספקי הטכנולוגיה וספקי השירותים הפיננסיים הגדולים ביותר, כמו גם עם ארגונים עסקיים אחרים.
לדברי נדב צפריר, מנכ"ל ומייסד-שותף ב-Team8: "החזון של Team8 התמקד מאז ומתמיד באספקת פתרונות לאתגרי הסייבר הגדולים ביותר בענפים מגוונים, והשקת הייסולייט מהווה צעד חשוב לקידום החזון הזה. בעוד שרוב מוצרי האבטחה הארגוניים מתמקדים קודם כל באבטחה ורק אחר כך במשתמשים, הפלטפורמה של הייסולייט משלבת את שני האספקטים האלה באופן שאינו מתפשר הן על רמת האבטחה והן על חווית המשתמש. מאז הקמת החברה, הצוות של הייסולייט הצליח לעלות על כל הציפיות שלנו ואנחנו נלהבים מאוד להמשיך לעבוד יחד ככל שהחברה גדלה".
לדברי זיו קופ, שותף בקרן Innovation Endeavors של יו״ר גוגל לשעבר אריק שמידט: "לעתים רחוקות רואים בתעשיית הסייבר פתרון בעל השפעה כה נרחבת כמו הפלטפורמה שהייסולייט משיקה היום. הטכנולוגיה של הייסולייט מנסחת מחדש את הכללים של מערכות המידע בארגונים על ידי שיפור דרמטי של הפרודוקטיביות הכוללת של חברות".