Connect with us

מתקפות סייבר

ישראל במקום ה- 47 ברמת האיומים באינטרנט

פורסם

ב-

בתקופה שבין יולי לספטמבר 2013 זיהתה מעבדת קספרסקי 649,777   התקפות קוד זדוני דרך האינטנרט על משתמשים ישראלים, ובסה"כ- 27.5% אחוזים מהמשתמשים הותקפו על ידי איומים אלה במהלך התקופה. נתון הממקם את ישראל במקום ה- 47 בעולם בכל הנוגע לסכנות הקשורות בגלישה באינטרנט. נתוני האיומים המקוונים הפעילים בישראל מבוססים על מידע הנאסף מרשת אבטחת המידע הגלובלית של קספרסקי (KSN), המנטרת ומסכלת איומים ואליה מחוברים כל מוצרי ומשתמשי קספרסקי.

ניצול פרצות בדפדפנים

גלישה באינטרנט באמצעות דפדפן מהווה את האפיק העיקרי להפצת תוכנות זדוניות. אחת הדרכים המרכזיות של עברייני הרשת היא הדבקה המתרחשת כאשר המשתמש מבקר באתר נגוע ומודבק שלא בידיעתו על ידי  ניצול פרצות בדפדפן ובתוספים שלו, פעולה הנקראת גם drive-by download. הגנה מפני התקפות אלה דורשת מערכת הגנה על גלישה, שמזהה את האיומים כאשר הם מנסים לרדת למחשב דרך הפירצה, טכנולוגיות כ- Automatic Exploit Prevention של קספרסקי המתוכננות למגר מתקפות מורכבות ומתוחכמות, וכן, עדכון רציף של הדפדפן.

הנדסה חברתית

שיטה נוספת להדביק מחשבים הדורשת הורדה פעילה של הקוד הזדוני מצד המשתמש. הדבר מתרחש כאשר עברייני רשת מצליחים לגרום לקורבן להאמין כי הוא מוריד תוכנה תקינה. הגנה מפני התקפות אלה דורשת פתרון המסוגלת לזהות בזמן אמת קוד זדוני העובר למחשב, גם כאשר המשתמש אישר זאת.

איומים מקומיים

Advertisement

תולעים וקבצי וירוסים אחראים לרוב אירועי אבטחת המידע המתגלים במחשבי המשתמשים, המותקפים בתדירות גבוהה על ידי קוד זדוני המופץ באמצעות כונני USB ניידים, DVD ושיטות הדבקה אחרות מחוץ לרשת. הגנה מאיומים אלו אינה מסתפקת בפתרון אנטי-וירוס, אלא דורשת Firewall וניטור התקנים ניידים.

בחודשים יולי עד ספטמבר 2013, זיהתה מעבדת קספרסקי 1,195,638   איומים מקומיים על מחשבים המקושרים לרשת ה-KSN בישראל. בסה"כ, 30.7%  אחוזים מהמשתמשים בישראל הותקפו על ידי איומים מקומיים במהלך התקופה, מה שמעמיד את ישראל במקום ה-810 בעולם בכל הקשור לאיום זה.

מארחים זדוניים

אך ישראלים אינם רק נדבקים באיומים, הם גם מפיצים אותם במידה לא פחותה. כאשר לקוח של מעבדת קספרסקי מותקף ברשת, מתועד מקור ההתקפה. בהתבסס על מידע זה מתגלה כי שיעור ההתקפות שמקורן בישראל עומד על 0.03%, כלומר,128,917   אירועים במהלך התקופה המדוברת. הנתון מעמיד את ישראל במקום ה- 52 בעולם.

מקורות הספאם

Advertisement

לעומת מדינות מובילות בהפצת ספאם כמו סין, שאחראית על הפצת 22.2% מדואר הזבל בעולם וארה"ב (18.4%), ישראל מדורגת נמוך יחסית בדירוג יצואניות הספאם העולמיות. דואר הזבל שהופץ מישראל היווה 0.32%  מסך דואר הזבל בעולם, נתון המציב את ישראל במקום ה- 31 בעולם. עוד עולה מדוח הספאם של הרבעון השלישי (Spam in Q3 2013) כי ברבעון השני של 2013  ירדה כמות דואר הזבל העולמי לרמה של 68.3% מתוך הסך הכולל של הודעות הדואר האלקטרוני, ירידה של %2.4 בהשוואה לרבעון הקודם.

Continue Reading