מאמרים
כלי אנונימיות: הדרך סביב בקרת ההורים שלך
כל נער יסכים עם העובדה כי חוקים נועדו כדי לשבור אותם – זה נשמע משפט שכיף להגיד אותו, אבל זה בטח לא מעודד הורים מודאגים. לכן ברור שאם אתה או בית הספר, או ספק האינטרנט שלכם, משתמשים בכלי בקרת הורים במטרה לצנזר חלק מהמידע שילדים עלולים לראות באינטרנט, היה בטוח כי הם ינסו למצוא דרך מעקף. הכלי מספר אחד במאגר כלי הנשק של הצעיר שלך נקרא anonymizer, אשר מתייחס לפעולת 'מעקף פרוקסי' במערכת אבטחה או כפי שהוא מכונה 'הפניית HTTP' במוצרי מעבדת קספרסקי.
ההגדרה הרשמית נראית כך: " הפניית HTTP באמצעות משאבי רשת אשר מפעילים אפליקציות רשת מיוחדות, המהוות מתווכות להורדת תוכן ממשאבי רשת אחרים, ועוקפות בכך מגבלות המוטלות על ידי מנהל הרשת, או גישה אנונימית למשאבים מסוימים אשר לא מקבלים בקשות HTTP מכתובת IP מסוימת או קבוצת כתובות IP (לדוגמא, IP המגיעים ממדינה מסוימת)".
או במילים פשוטות יותר: אמצעים להשגת גישה לאתרים אסורים על ידי בקרת ההורים או הרשת או על ידי ספק שירות.
מה קורה מאחורי ממשק הדפדפן
ההסבר הטכני של תופעה זו הוא די מורכב, אבל בפשטות מסוימת ניתן להסביר זאת כך: המשאבים אשר מוגדרים כמוגבלים, מזוהים ככאלה על פי השם וכתובת ה- IP המספרית שלהם, ולא על פי התוכן של הדפים, כפי שניתן לחשוב. כלי האנונימיות / פרוקסי, מקבלים נתונים מהאתרים אליהם הילד שלך מעוניין להגיע, ומעבירים אותם אל המחשב. המשמעות היא שמערכות אבטחה אשר אמורות לשלוט בגישה, "רואות" רק בקשות המגיעות מאתר ה- anonymizer ולא יודעות לחסום אותו.
כיצד עובד ה- anonymizer
Anonymizer הוא כלי אשר מחביא את השם ואת כתובת ה- IP של המשתמש. כתוצר לוואי נוח למדי של הדברים, הוא מאפשר גישה לאתרים אשר מוגבלים באזור שלך או אשר חסומים על פי מדיניות בקרת הורים.
הסוג הנפוץ ביותר של anonymizer הוא מה שמכונה web proxy. אלו הם דפי רשת המציעים הזדמנות לעקוף מגבלות ולגשת לאתרים אסורים.
הם מפעילים את השיטה הבאה: משתמש מזין את השם של הפרוקסי אל תוך שדה החיפוש (לדוגמא, anonymouse.org). כאשר הוא באתר, הוא רואה שדה להקלדת אתר האינטרנט אליו הוא רוצה להגיע. אז, כרגיל, הבקשה נשלחת אל שרת הרשת – לא מהמחשב של המשתמש אלא מהפרוקסי. הפעילות ברשת במקרה זה מבוצעת כולה על ידי ה- anonymizer.
ישנם פרוקסי שהם מעט יותר מאתגרים להפעלה: כדי להשתמש בהם, יש צורך לאפשר אפשרות 'שימוש בפרוקסי' בהגדרות הרשת של המחשב, ולהצביע אל כתובות ה- IP הזמינות של שרת הפרוקסי. הרשימה של כל כתובות ה- IP של שרתי הפרוקסי זמינה ברשת. לאחר מכן, כל בקשה מהדפדפן שלך תבצע מעקף קטן ותטופל על ידי שרת הפרוקסי המועדף.
מניעת השימוש ב- anonymizers
כפי שניתן כבר להבין מהכתוב לעיל, לילדים יש שיטות למעקף מגבלות וצפיה באתרים בלתי ראויים. מה אתה יכול לעשות כדי למנוע זאת?
בדיוק למטרה זו, כל אפשרות של בקרת הורים כוללת קטגוריה של חסימת גישה לאתרים המציעים שירותי פרוקסי, וכן חסימה לאתרים אשר מציגים רשימה שכזאת מלכתחילה, או דפים בהם ניתן להוריד דפדפן אנונימי, או אפילו לאתרים אשר מספקים הוראות לגבי עקיפת המגבלות באמצעות anonymizer.
אם אתה לא רוצה שהילד שלך יפעיל דפדפן נוסף באופן מקומי (דוגמא דרך כונן נייד), אנא עשה שימוש בפרופילים והרשאות של המשתמש במערכת חלונות: אל תספק הרשאות אדמין לפרופיל הילד, כך שהוא או היא לא יוכלו להוריד ולהתקין תוכנה.
הפוסט מטעם הבלוג של מעבדת קספרסקי