מתקפות סייבר
מלך הלילה ניצח: פרק 3 של משחקי הכס שבר שיאים של פעילות זדונית
רבים חושבים שפרק 3 בעונה האחרונה של משחקי הכס היה שיא העלילה. גם עברייני הרשת כנראה חשו כך, כשהיקף ההתקפות על צופים בתוכן הפיראטי של משחקי הכס זינק סביב פרסום הפרק.
בכלל, העונה השמינית והאחרונה של משחקי הכס הביאה עימה זינוק בפעילות של עברייני סייבר, כך עולה מנתוני מעבדת קספרסקי. כל עליה לאוויר של פרק חדש לוותה ברצף התקפות שמוקדו בצופים שניסו להוריד את הפרקים החמים, אך במקום זאת קיבלו למחשב שלהם קוד זדוני שהסתווה מאחורי שם הסדרה.
חלק מהפרקים היו "רעילים" בהרבה מאחרים, כשפרק 3 ("הלילה הארוך") משך – באופן לא מפתיע- את המספר הגבוה ביותר של ניסיונות תקיפה, עם 3,000 התקפות ביום בשיא הפעילות.
בסך הכל, לאחר מעקב אחר הפעילות הזדונית לאורך העונה כולה, חוקרי מעבדת קספרסקי מצאו כי ממוצע ההתקפות היומי על משתמשים עמד על בין 300 ל- 400. מספר זה זינק ל- 1,200 במהלך שלושת הימים שלאחר השקת כל פרק חדש: גידול של פי 3-4 בפעילות הזדונית.
אפיק תקיפה נוסף הקשור למשחקי הכס הוא אתרי צפיה ישירה אשר מזמינים משתמשים לצפות בפרקים החדשים של משחקי הכס בחינם, אבל למעשה מנסים לחלץ מהם נתונים. בדרך כלל, אייקון של נגן וידאו מקוון על גבי תמונה מהסדרה מוביל משתמשים לעמוד הרשמה, ובהמשך הוא מבקש פרטי אשראי עם קוד CVV, בטענה שמדובר בפרטים לצרכי אימות בלבד. על פי חוקרי מעבדת קספרסקי קיים דימיון רב בין ההונאות האלו לבין אלו שהופיעו סביב הסרט הנוקמים החדש.
"אנו רואים TTP – טקטיקות, טכניקות ותהליכים – דומים באתר הפישינג, כאשר הגורמים העוינים מנסים לגנוב פרטי משתמשים עם הבטחה לצפיה פיראטית בסרט עוד בטרם ההשקה הרישמית", אמרה טטיאנה סידוריה, חוקרת אבטחה במעבדת קספרסקי. "אנו מאמינים כי ישנה קבוצה מסוימת של גורמי איום הרודפת באופן שיטתי צופים בסדרות וסרטים פופולאריים, והם מתאימים את שיטות הפעולה בהתאם לשם החם הנוכחי בעולם הפנאי והתרבות",
כדי להימנע מליפול קורבן להונאות שכאלה, מומלץ:
- הימנעו מאתרים מפוקפקים, במיוחד כאלה המפיצים תוכן פיראטי
- אל תזינו שום מידע – במיוחד לא פרטי כרטיס אשראי – באתר בו אין לכם אמון מלא
- אל תשתמשו באותה סיסמא לאתרים שונים. במקום זאת, השתמשו במנהל סיסמאות
- עשו שימוש בתוכנת אנטי וירוס אמינה, הכוללת הגנה מפני הונאות ונסיונות פישינג מקוונים