Connect with us

רגולציה והומלנד סקיוריטי

מרכז השלטון המקומי יקיים כנס סייבר בינלאומי לתחום המוניציפלי

פורסם

ב-

לצד הטכנולוגיה המתקדמת, הנוחות והחיסכון שבעיר מחוברת וחדשנית, קיימים בה יותר איומי סייבר, וחיי האזרחים פגיעים יותר למתקפות שעלולות להשבית תשתיות קריטיות. כבר היום, לפי נתוני מרכז השלטון המקומי בישראל, מאות מתקפות סייבר מבוצעות מדי יום על כל רשות ורשות מקומית בארץ.

מרכז השלטון המקומי יקיים בישראל כנס סייבר ייעודי שיתמקד אך ורק באיומי סייבר במישור המוניציפלי. הכנס, שיתקיים בין 13-14 בפברואר 2018, במסגרת ועידת השלטון המקומי וכנס החדשנות Muni Expo, יארח משלחות זרות מ-80 עיריות ורשויות מקומיות מרחבי העולם, בהם מנמ"רים (מנהלי מערכות מידע) בעיריות, מנהלי תחום סייבר, מנהלי טכנולוגיה, מנהלי דיגיטיזציה וחדשנות.

המשתתפים ייפגשו עם מומחי סייבר מובילים מישראל ומהעולם לסיעור מוחות גלובלי על אתגרים של ערים חכמות והאיומים עליהן. בין היתר, יתרגלו 'משחק מלחמה', ילמדו אסטרטגיות לוחמת סייבר ויכירו טכנולוגיות עדכניות. מומחים ומובילי תעשיית הסייבר יציגו פיתוחים של כלים חדשים להגנה ולהערכת איומי סייבר.

בין הדוברים בכנס: מנהל מערכות המידע (CIO) של העיר פאלו אלטו בקליפורניה, ד"ר Jonathan Reichental, שר הכלכלה, אלי כהן, ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו, מייסד שותף ומנכ"ל FortyTwo Global מני ברזילי, מנכ"ל מר תעשיות ניר למפרט, מייסד שותף ומנכ"ל Radware רועי זיסאפל, חוקרת הסייבר והסופרת קרן אלעזרי ועוד.

לדברי ברק שחר מנהל מערכות תקשוב במרכז השלטון המקומי:  "ברשויות המקומיות ישנם מאגרי מידע רבים, חלקם מכילים מידע אישי רגיש על אזרחים, לכן לא פלא שתוקפי סייבר ישאפו לפרוץ למאגרים אלה. ככל שאנו מתקדמים לכיוון של עיר חכמה בארץ ובעולם, האיומים רק גוברים, הן על מערכות מידע והן על מערכות ממוחשבות השולטות בתשתיות קריטיות המשמשות את האזרחים ומאפשרות חיים תקינים במרחב האורבני".

Advertisement

מגמה מעניינת שמסתמנת לאחרונה, היא מינוי של יותר ויותר מנהלים ובעלי תפקידים בתחום הסייבר והחדשנות בערים וברשויות המקומיות ברחבי העולם, בהן:  ניו יורק, ברצלונה, מדריד, שכבר מינו מנהל ייעודי לתחום הסייבר בעיריה, מתוך הבנה שמדובר בתפקיד מרכזי במערך העיר החכמה.

עוד נתון מפתיע לדברי שחר, הוא שלכמעט 30% מהרשויות המקומיות אין דומיין באינטרנט או שרת דואר. המשמעות היא, שעובדי אותן רשויות מתנהלים במיילים על Gmail או וואלה או Hotmail. מטבע הדברים, במיילים כיום עוברים גם פרטים אישיים של אזרחים וכן מסמכים שונים שדורשים רמת אבטחה גבוהה יותר.

בימים אלה מקיים מרכז השלטון המקומי פיילוט להקמת מרכז שירותים טכנולוגיים על בסיס מחשוב ענן לשימושן של הרשויות המקומיות בישראל. הענן השיתופי יעניק, בין היתר, גם מעטפת הגנת סייבר כוללת לכל הרשויות שיבחרו להשתמש בשירותים. בנוסף, משתמשי הענן יוכלו לבחור מתוך מגוון מערכות ויישומים טכנולוגיים שיתמכו בפעילות הרשויות המקומיות בתחומי הליבה, כגון:  GIS, מערכות גבייה, פניות ציבור, רישום לגנים, הזמנות רכש, מערכות וטרינריה, ניהול חוזים, שכר ומשאבי אנוש.

יוזמה זו תניח את התשתית עבור יישום מודל העיר החכמה, תאפשר  לרשויות במעמד סוציו אקונומי נמוך להתקשר עם החברות המובילות בשוק, תרחיב את הגישה למערכות התפעוליות ותהיה גמישה לבחירת כל רשות מקומית. כל זאת תוך ליווי ותמיכה מקצועית של צוות מרכז השלטון המקומי. הפרויקט מתקיים לצורך הנגשת טכנולוגיה וחדשנות לרשויות, לצד הגנת סייבר בכלים מתקדמים

Advertisement
Continue Reading