Connect with us

ביטוח סייבר

נערכים לסכנות: בזק בינלאומי ואניגמטוס קיימו מפגש למנהלי בטיחות בתחום התחבורה אודות סכנות הסייבר לרכבים

פורסם

ב-

רכב סקודה להדגמה אניגמטוס עם בזק בינלאומי

כחלק מהערכות מקדימה והעלאת המודעות לנושא איומי מתקפות הסייבר על כלי תחבורה, תופעה שהולכת ומתרחבת בעולם, קיימו לאחרונה חברת הסייבר אניגמטוס, המתמחה בהגנת סייבר לציי רכב מסחריים, ובזק בינלאומי, שותפה עסקית של אניגמטוס המספקת שירותי ניטור מתקפות סייבר, מפגש הערכות בפני האיומים השונים בהשתתפות מנהלים ומקבלי החלטות בתחום בטיחות רכבים בציי רכב.

במהלך המפגש הוצגו למשתתפים הסכנות ומהלכים למניעת מתקפות סייבר על כלי תחבורה בישראל, תוך מתן דגש על הגנה מפני מתקפות על ציי תחבורה ציבורית.

במפגש השתתפו אנשי מפתח בעולם התחבורה, ציי הרכב והסייבר, ביניהם: דלית רגב – ראש אגף פיקוח ובקרה במשרד התחבורה, ישראל גנון – יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים בהסתדרות הלאומית, שמעון סודאי – מנהל מחלקת תחבורה מבזק בינלאומי ויו"ר איגוד קציני בטיחות בתעבורה, אוסמה סוכר – מנהל תחום קציני בטיחות, רונן לוי – יו"ר אגוד המוסכים, אייל קמיר – מייסד חברת אניגמטוס, יגאל אונה – לשעבר ראש מערך הסייבר, ניר וקשי – מנהל מחלקת יצרנים בבזק בינלאומי ורן זמיר – CTO בבזק בינלאומי.

במהלך המפגש דנו המשתתפים באיומי הסייבר על רכבים המתרבים משנה לשנה, הסיכונים המגיעים מחדירתם של רכבים חדשים בעלי טכנולוגיות וקישוריות מגוונות, בחנו את הנוזקות ההתקפיות על ציי רכב וכלי רכב כבדים, ועסקו בתפקידה של הרגולציה, התקינה ובהיערכות של משרד התחבורה בנושא הגנת הסייבר לרכבים. מומחי הסייבר בחברת התקשורת בזק בינלאומי, הציגו את ה SOC-(מרכז ניהול ושליטה) המשותף והמאובטח המשמש את אניגמטוס בשליטה בכלי הרכב השונים, ואף בוצעה הדגמה על רכב אמיתי שבה החוקרים הציגו כיצד ניתן לנטרל ולהשתלט על רכב כולל שליטה על דוושת התאוצה תוך כדי נסיעה.

Continue Reading