Connect with us

מתקפות סייבר

אדם נשלח לכלא בגלל שליחת אימוגי' של אקדח לאקסית

פורסם

ב-

אימוג'י ועונשלא רק למילה יש כוח ברשתות החברתיות. גם אימוג'י אחד יכול להביע אלף מילים מבחינת המחוקק, ואף להיות שווה ערך לאיום ברצח! בחור צרפתי שהציף את האקסית שלו בהודעות מאוד מצטער על כך עכשיו בין הסורגים

הבחורים הצרפתים ידועים כרומנטיקנים חסרי תקנה, וכזה היה גם אזוגה בילאל בן ה-22 שהרעיף הודעות על האקסית שלו ברשתות החברתיות ובסמסים. אין זה מפתיע שכן אנשים רבים שנעזבים על ידי בני זוגם נוטים לעשות דברים כאלו, פתטיים ככל שיהיו. אחת מההודעות כללה אימוג'י בצורת אקדח ועל שום כך אותו בחור נכלא תחת סוגר ובריח. הסיפור פורסם לראשונה בעיתון הצרפתי Le Dauphine Libere.

עורך דינו של הנאשם טען כי הודעה שכוללת אימוג'י בלבד, ללא כל טקסט והקשר, יכול בספק רב להיחשב לאיום ברצח. ניתן גם לחשוב כי כוונת השולח אולי הייתה אף הפוכה – לאיים על חייו שלו עצמו כסממן לחוסר התמודדות עם הפרידה. עם זאת בית המשפט לא הסכים עם טענה ההגנה. בשבוע שעבר נמצא בילאל אשם ונידון ל-6 חודשי מאסר, כולל שלושה חודשים נוספים על תנאי. השופט קבע כי המסרים בהחלט יכולים להתפרש כאיומים על חיי אדם אחר.

בנוסף למאסר, בילאל נצטווה לשלם פיצוי בסך אלף יורו בגין הנזק הנפשי שנגרם לבחורה הצעירה, שהיא קטינה. ביום הקראת פסק הדין עורך דינה של הבחורה סיפר כי מרשתו סובלת מחלומות מסויטים וגם חוששת מאוד להישאר לבד מחוץ לביתה בשל ההטרדה של בן זוגה לשעבר. גזר הדין אף יכול היה להיות חמור יותר שכן העונש המקסימלי לאיומי רצח בצרפת הוא שלוש שנות מאסר ופיצוי בסך 45 אלף יורו.

אז למה אנשים מתכוונים כשהם שולחים הודעת טקסט עם אימוג'י של אקדח? כמו לגבי כל האימוג'ים האחרים, זה תלוי בהקשר. כאשר אימוג'י כזה נשלח על ידי חבר לשעבר נזעם זה עשוי להדאיג.

בשנה שעברה רדיו לבני נוער שאל צעירים מה המשמעות של אימוג'י אקדח. ילדה בת 17 ששמה סוואנה רובינסון הסבירה כי אולי הכוונה למטאפורה. "זה כאילו שיעורי הבית שלי הורגים אותי, אקדח, אקדח, אקדח. הכוונה ששיעורי הבית ממש קשים וכאילו בא לך למות, אבל אתה לא באמת מתכוון לזה".

Advertisement

המאסר בצרפת אינו המקרה הראשון שבו אדם נאסר בגלל שליחת אימוג'י בעייתי. בינואר 2015 עצרה משטרת ברוקלין נער בגין האשמה שאיים לבצע פעולות טרור לאחר ששלח הודעות עם אימוג'י בצורת שוטר לצד אימוג'ים בצורת אקדח.

"האימוג'ים החלו את דרכם בתור סמיילי חמוד ותמים", אומרת ענבל סינגר אחראית תקשורת שיווקית ומומחית במדיה חברתית בחברת ESET ישראל. "אך עם השנים נוצרו אימוג'ים נוספים ורבים, שכל אחד מהם עשוי מבחינת הנמען שלהם להתפרש בדרכים שונות שחלקן שליליות. מומלץ מאוד לחשוב פעם, פעמיים ואפילו שלוש פעמים לפני ששולחים כל מסר באשר הוא, בין אם מילולי ובין אם ויזואלי, עם הקשר או בלי הקשר, לאדם אחר בצ'אט או בהודעת סמס". המקרה שאירע בצרפת מלמד כי אימוג'י הוא כבר מזמן לא רק אימוג'י. יש להפעיל שיקול דעת גדול בעת שליחה של כל מסר, בכל אמצעי תקשורת, גם אם הוא נשלח באופן פרטי לאדם אחד או לקבוצה קטנה. סוף מעשה במחשבה תחילה – אם לא מתפתים לשלוח כל העולה על הרוח שומרים גם על הביטחון האישי של השולח וגם על מניעת פגיעה אפשרית כלפי מקבל ההודעה, אף אם לא הייתה כל כוונה לפגוע.