סטרטאפים והשקעות
חברה שנייה של Team8 משיקה ומגייסת 32 מיליון דולר
קלארוטי (Claroty) הפועלת מזה שנתיים בתחום הגנת הסייבר ברשתות תעשייתיות ותשתיות קריטיות הוצגה לראשונה והשיקה פלטפורמת הסייבר המתקדמת והמקיפה ביותר בתחום, לצד סבב גיוס של 32 מיליון דולר בהובלת קרן הון הסיכון האמריקאית Bessemer. קלארוטי הוקמה על ידי קבוצת הסייבר הישראלית Team8 ובסבב הגיוס השתתפו גם Innovation Endeavors של יו״ר גוגל, אריק שמידט, Marker LLC, ICV, Red Dot Capital Partners וכן Mitsui & CO. זהו סכום הגיוס הגבוה ביותר שנרשם בתחום הגנת הסייבר לרשתות תעשייתיות, בעולם כולו.
"אנו מתעניינים בשנים האחרונות בהשקעה בתחום הגנת הסייבר על תשתיות קריטיות", אמר דייויד קוון, שותף ב-Bessemer. "בחנו כמה חברות בתחום הזה ולא התרשמנו, עד שמצאנו את קלארוטי,, שלה החזון הנכון ביותר לטיפול בתחום הייחודי הזה, צוות ניהולי מרשים מאוד ועומק אמיתי הן מבחינת הטכנולוגיות התפעוליות והן באבטחת סייבר. לקלארוטי יש את הטכנולוגיה הטובה ביותר שראינו בשוק ואת היכולת לקדם אותה בקצב מהיר בהרבה מאחרים״.
מתחנת כוח ובתי זיקוק לנפט, דרך תשתיות מים ותחבורה, וכלה בייצור כימיקלים ותרופות – המודעות להתקפות סייבר במערכות הבקרה התעשייתיות של חברות אלו כמעט ולא היה קיים לפני מספר שנים. ואולם, מאז החשיפה של Stuxnet, הדיווחים על חולשות אבטחת מידע במערכות אלו התרבו מאוד, וכשלים רבים – הן חדשים והן ישנים – התגלו לבסוף כמתקפות סייבר.
קלארוטי משיקה פלטפורמה חדשה, פורצת דרך, והמתקדמת ביותר באבטחת סייבר עבור המערכות המפעילות את התשתיות הקריטיות ביותר בעולם. הפלטפורמה של קלארוטי מאפשרת הבנה ותחקור של כלל הרכיבים במערכות הבקרה התעשייתיות וכן של תעבורת התקשורת ביניהם, תוך תמיכה במגוון הרחב ביותר של יצרני הציוד ובהבנת הפרוטוקולים שלהם באופן המעמיק ביותר. תוך שימוש באלגוריתמים מתקדמים הפלטפורמה מספקת התראות מפני התקפות סייבר וכן מפני שיבושים בהליכי העבודה התקינים ברשת הייצור. יכולות אלו מאפשרות לארגונים לגלות בעיות נסתרות במערכותיהן, להגן על מערכות קריטיות מפני איומי סייבר וכן לתקן בעיות המשפיעות על ביצועי הרשת התעשייתית.
״אנו מחפשים להשקיע בחברות שיכולות לייצר שינוי אמיתי, ולא רק שיפור אינקרמנטלי״, ציין יובל שחר, שותף בקרנות Innovation Endeavors ו-Marker LLC. ״בעולם בו תשתיות קריטיות הן יותר ויותר מחוברות ו״חכמות״, פתחנו תיבת פנדורה בכל הקשור לאבטחת סייבר. קלארוטי פיתחה טכנולוגיה מתקדמת להגנה על רשתות אלו והיא מניחה את היסודות לתחום שהופך להיות אחד מעמודי התווך של תעשיית אבטחת הסייבר״.
אמיר זילברשטיין, מנכ"ל קלארוטי, מסביר מדוע מערכות קריטיות חשופות יותר ויותר לאיומי סייבר: "רשתות תעשייתיות (OT) ורשתות טכנולוגיות מידע (IT) הופכות להיות מחוברות יותר ויותר זו לזו במטרה לקדם יעדים עסקיים חשובים, אולם מערכות בקרה תעשייתיות תוכננו מלכתחילה עם התמקדות בבטיחות ויכולת התאוששות, ולא באבטחת סייבר".
בעוד חברות אבטחת סייבר ותיקות רבות טוענות שהן יכולות ליישם טכנולוגיות אבטחת מידע מסורתיות בתשתיות קריטיות ורשתות תעשייתיות, המציאות היא שכל מה שקשור לטכנולוגיות תעשייתיות – מהפרוטוקולים ועד לכוח האדם – שונה בתחום זה ודורש טכנולוגיה שפותחה באופן ייעודי למטרה זו. הפלטפורמה של קלארוטי תוכננה ופותחה במיוחד לעולם התעשייתי, עם הבנה חסרת תקדים של רשתות תעשייתיות (ICS, SCADA) ותשתיות קריטיות , כמו גם הבנה עמוקה בתחום אבטחת הסייבר.
לצוות העומד מאחורי החברה הכישורים הנרחבים ביותר בתחום אבטחת הטכנולוגיות התעשייתיות, מארגונים כמו Siemens, IBM, Waterfall Security, Palo Alto Networks , iSight Partners (FireEye), ICS2 ו-Industrial Defender. מעל ל- 45 מומחים מתחום אבטחת הסייבר ורשתות תעשייתיות נמנים עם עובדי החברה, כאשר נדבך מרכזי בה הוא צוות המחקר ובו בוגרי יחידות הסייבר והטכנולוגיה של צה״ל. על מייסדיה נמנים אמיר זילברשטיין, מייסד משותף ומנכ"ל: מייסדה של Waterfall Security Solutions, אשר פיתחה את פתרונות אבטחת המידע הראשונים בשוק לעולם התשתיות הקריטיות. כמו כן, מייסדה של Gita Technologies, גם היא בתחום הסייבר. בעברו ניהול אמיר קבוצת חוקרי סייבר ומפתחים בצה"ל. אמיר המציא וכתב יותר מעשרה פטנטים, רובם בתחום אבטחת המידע. גלינה אנטובה, מייסדת משותפת וסמנכ״ל פיתוח עסקי (CBDO): גלינה כיהנה בעבר כמנהלת הגלובלית של שירותי אבטחת הסייבר לרשתות תעשייתיות בחברת סימנס. לפני כן עבדה בחברת IBM בתחום ה-Provisioning and Cloud Solutions. בני פורת, מייסד משותף וסמנכ״ל טכנולוגיות (CTO): שימש כחוקר סייבר בחברת NorthBit. לפני כן, פיקד על צוות מחקר סייבר אסטרטגי בצה"ל והוביל פרויקט שזכה בפרס ביטחון ישראל היוקרתי.
״הטכנולוגיה של קלארוטי מותקנת ברשתות של חברות Fortune 500, מהמורכבות בעולם״, ציין בני פורת, מייסד משותף וסמנכ״ל הטכנולוגיות (CTO) בקלארוטי. ״בשנתיים האחרונות בנינו בישראל את צוות המחקר והפיתוח המוביל בעולם בתחום האבטחה לרשתות תעשייתיות, ובזכות גיוס ההון האחרון, נמשיך לגדול ולגייס את טובי המוחות בתחומי התוכנה, האלגוריתמיקה ורשתות תעשייתיות״.
נדב צפריר, מנכ״ל קבוצת הסייבר Team8 ומפקד יחידה 8200 לשעבר, המשמש כנשיא החברה וחבר דירקטוריון: ״אנו נרגשים להכריז על החברה השנייה מבית Team8. קלארוטי היא דוגמא מעולה לסוג האתגרים להם אנו ניצבים בחברות אותן אנו מקימים. הגנה על תשתיות קריטיות היא אתגר גדול ומורכב, הדורש ידע ייחודי ותפיסות טכנולוגיות חדשניות. לקלארוטי הצוות החזק בעולם בתחום זה, ועם גיוס ההון המוצלח אנו גאים להמשיך לעמול למימוש החזון להגנה על עוד ועוד ארגונים ותשתיות קריטיות מפני התקפות סייבר, מסביב לעולם״.