מתקפות סייבר
חובבי פייסבוק? היזהרו: השיתופים שלכם קוראים לעברייני סייבר
כמעט שליש (30%) ממשתמשי הרשתות החברתיות משתפים פוסטים, מיקומים ומידע אישי נוסף עם כל מי שנמצא ברשת – לא רק עם חבריהם. הדבר משאיר דלת פתוחה למתקפות של עברייני סייבר, מאחר והמשתמשים אינם מודעים לחשיפה הציבורית שהמידע שלהם מקבל בערוצים אלה, כך לפי מחקר חדש שביצעה חברת קספרסקי.
על אף שכמעט שלושה רבעים ממשתמשי האינטרנט (78%) מחזיקים בחשבון במדיה חברתית, התשובות לשאלון חושפות חוסר מודעות בקרב משתמשי המדיה החברתית. אחד מ- 10 (9%) השיבו כי לא ידעו שאנשים מחוץ למעגל החברים שלהם יכול לצפות בדפים או בפוסטים שהעלו, מה שמקל על הגעת המידע לידיים הלא נכונות ויכול אף לשמש בידי עבריינים לצורך גניבת זהות או הונאה פיננסית.
הסקר העלה כי משתמשים מציבים את עצמם בסכנה גם כאשר הם מוסיפים חברים לרשימת החברים שלהם, מאחר וש- 12% הודו כי הם מוסיפים כל אדם לרשימת החברים שלהם, בין אם הם מכירים אותו או לאו. שליש (31%) מהמשתמשים יאשרו ויקבלו לרשימת החברים גם אנשים שהם לא מכירים, או אנשים שאין להם עימם חברים משותפים, על אף שהדבר יכול לחשוף אותם לעברייני סייבר. בכל הנוגע למתן אמון ב"חברים" שלהם, רבע (26%) מהנשאלים ילחצו על קישור שנשלח עליהם על ידי חבר ללא היסוס, מבלי לשקול את האפשרות שחשבון השולח נפרץ או שהחבר שלח תוכנה פוגענית שלא במתכוון.
"משתמשי הרשתות החברתיות משחקים במשחק מסוכן בשל חוסר ההתמצאות שלהם בכל הקשור לאיומי סייבר ומפני שהם מעניקים הלכה למעשה גישה לאנשים זרים אל המידע האישי והפרטי שלהם. כאשר משתמשים במדיה החברתית מציגים לעיני כל מידע רב – החל מימי הולדת ועד לכתובות ותוכניות לחופשה – לא נדרש מעברייני סייבר לחפור יותר מידי כדי לאתר ולנצל מידע יקר ערך, או כדי לגנוב את הזהות שלהם כדי לייצר רווחים. הדברים הופכים אפילו לפשוטים יותר אם בצעד לא חכם הפכתם את אותם עבריינים לחברים שלכם", אמר נעם פרומוביץ, מנכ"ל קספרסקי ישראל.
כדי להבטיח כי השיתוף ברשתות החברתיות אינו חושף אתכם לסכנות, מעבדת קספרסקי מייעצת למשתמשי האינטרנט להיות זהירים לגבי מי שהם מצרפים לרשימות חבריהם. אם יש לכם ספק, אל תקבלו כל בקשה לחברות ואל תלחצו על קישור שנשלח אליכם. חיוני גם שהגדרות הפרטיות בתוך חשבונות הרשת החברתית יקבעו לרמה הגבוהה ביותר, כדי להבטיח כי אתם משתפים עדכונים רק עם החברים האמיתיים שלכם.