רגולציה והומלנד סקיוריטי
סגן שר ההגנה האמריקאי לשעבר: "הארגונים הגדולים זקוקים לחברות קטנות ויצירתיות"
"סייבר הוא משחק בין מערכות גדולות: מערכות צבא וחברות גדולות. מורכבות האיום הקיברנטי דורשת ארגונים גדולים וכוח אדם גדול – אבל הצורך ביצירתיות בפיתוח אמצעי הגנה אינו יכול לפעול במערכות בירוקרטיות גדולות. כך שהארגונים הגדולים זקוקים לחברות קטנות ויצירתיות שירכשו מהן טכנולוגיה. זה שיתוף פעולה שלא קל ליצור אותו, בעיקר כשמדובר בארגונים ממשלתיים. מה שמסבך עוד יותר את ההתקשרויות הללו היא שהארגונים הגדולים מרוכזים בארה"ב ובאירופה, וחלקם נמצאים גם כיום במצוקה כספית בשל המצב הכלכלי", אמר סגן שר הביטחון האמריקני לשעבר, גורדון אינגלנד, בכנס הסייבר הבינלאומי של אוניברסיטת תל אביב. "לכן, אין מקום טוב יותר לרכישת טכנולוגיה כזאת מישראל, מדינה קטנה שמתאפיינת בתקשורת פנימית יעילה ומהירה, ובמספר גבוה של חברות ופיתוחים יצירתיים".
לדברי אינגלנד: "זה נראה שיותר אנשים מבינים כיום את חשיבות ההגנה הקיברנטית מאשר בעבר. אבל גם הפעילות ההתקפית – מצד עסקים, אנשים שפועלים בשביל ההנאה, פושעים וארגוני טרור – ממשיכה להשתכלל ולהתקדם ותמיד נמצאת לפני ההגנה במרוץ. המגינים צריכים להיות מסוגלים לא רק לזהות התקפות אלא לחוש אותן ולאתר אותן מראש. כל זה צריך לקרות מהר".
כנס הסייבר הבינלאומי של סדנת יובל נאמן, מטה הסייבר הלאומי והמרכז האינטרדיסציפלינרי ללימוד ומחקר סייבר, שנפתח היום באוניברסיטת תל אביב, משמש כמקום המפגש המרכזי של ראשי חברות בינלאומיות וישראליות בתחום הסייבר. הכנס, במעמד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יפתח על ידי הגנרל קית' אלכסנדר, ראש ה-NSA היוצא (הסוכנות לביטחון לאומי בארה"ב).
נגיד בנק ישראל לשעבר ויו"ר מורגן צ'ייס הבינלאומי, יעקב פרנק, אמר בכנס: "לחקר הסייבר יש אספקטים שמשפיעים על כל תחום בחיים – הביטחוני, המדיני בינלאומי, המסחרי והפיננסי. אין תחום חיינו שאינו נמצא תחת מתקפת סייבר".
לדברי פרנקל: "בתחום שאני מכיר – הבנקאות – מושקעים משאבים אדירים בהגנה יומיומית מפני מתקפות סייבר. אבל זה קיים בכל התחומים, מתחום הסחר האינטרנט ועד תחום המסעדות, מהבנקים הגדולים בעולם ועד רשתות פיצה. לפני חמש שנים היה צריך להסביר לאנשים בעולם מה זה סייבר. היום כולם יודעים מה זה. וזה לא מקרי שאחד המרכזים העולמיים של חקר הסייבר בעולם הוא ישראל ואוניברסיטת תל אביב – בהיותנו גם 'אומת הסטארט-אפ' וגם אומה שחשופה לאינספור מתקפות סייבר. תחום הגנת הסייבר מצריך התגייסות כללית והשקעה של כל המשאבים האפשריים".
"רוב החברות אינן ערוכות דיין למתקפות קיברנטית", כך אמר לורנס פינגרי, מנהל המחקר בענקית המחקר גרטנר בכנס הסייבר הבינלאומי של אוניברסיטת תל אביב.
לדברי פינגרי: "כדי להיות ערוכים למתקפות קיברנטית עלינו – אנשים ועסקים – להתאים את עצמנו למציאות הטכנולוגית המתפתחת ומשתנה כל העת. אנשים ועסקים מגיבים לאט מדי להתפתחויות טכנולוגיות. התגובות צריכות להיות מהירות הרבה יותר בהתאם למהירות העצומה שבה מתנהלות התקיפות. המערכות צריכות לפעול כך שכל מי שמתנהג בצורה מאיימת ייחסם אוטומטית. הן צריכות לזהות התנהגויות חריגות בצורה אוטומטית ולחקור במהירות כל פעילות כזאת. רוב המערכות הקיימות מגיבות לאט מדי. למערכות קריטיות של הגנה כמו המשטרה, למשל, ולרוב החברות, לוקח שבועות או חודשים לזהות איומים קיברנטיים ולהגיב להם. זה הרבה יותר מדי זמן. מידע מודיעיני הוא לא רק מידע על מקורות ההתקפות הקיברנטיות ועל ההאקרים אלא זיהוי בזמן אמת, אוטומטית ומיידית, של ההתקפות עצמן".
נשיא אוניברסיטת תל אביב, הפרופסור יוסף קלפטר, אמר: "הכנס הזה מארח את האנשים המובילים בעולם בתחום הסייבר. הם מגיעים לכאן בגלל השם של לוחמת הסייבר הישראלית בעולם. סייבר הוא נושא בעל חשיבות עליונה לישראל ולעולם ואני בטוח שלדברים שייאמרו בכנס תהיה השפעה עצומה על חקר הסייבר".
בכנס המתקיים זו השנה הרביעית ברציפות באוני' ת"א, ישתתפו נציגים מן החברות ההיי-טק הגדולות בעולם שידונו בהתפתחויות החדשות בתחום לוחמת הסייבר. בכנס משתתפים מעל 5,000 איש ונואמים בו למעלה מ-100 דוברים.