Connect with us

מוצרי אבטחת מידע

סייבריזן משיקה תוכנה חינמית להגנה מפני תוכנות כופר

פורסם

ב-

מייסדי סייבריזון

מייסדי סייבריזון

על פי מחקר שפורסם לאחרונה על ידי חברת המחקר אוסטרמן (Ostermann Research), כמחצית מכלל העסקים חוו מתקפת כופר בשנת 2016. וב-80% מהעסקים שהותקפו, נתונים רבי ערך הוחזקו כבני ערובה למטרות כופר. בנוסף, דו"ח 2016 של משרד המשפטים האמריקאי, "איך להגן על רשתות ארגוניות מפני כופר", ציין כי תוכנות כופר היוו האיום הדיגיטלי שגדל בקצב הרב ביותר, עם יותר מ-4000 מתקפות יומיות ב-2016, עלייה של יותר מ-300% מאז 2015. מספר זה צפוי לגדול משמעותית בשנת 2017.

סייבריזן (Cybereason) הישראלית השיקה את RansomFree, תוכנה חינמית, הראשונה מסוגה בעולם, המסוגלת להגן מפני מתקפות כופר. התוכנה RansomFree מסוגלת לזהות ולעצור 99% מתוכנות הכופר ומבטיחה להגן על משתמשים וארגונים מפני איומי כופר עתידיים.

תוכנת ה-RansomFree אידאלית למשתמשים פרטיים ועסקיים כאחד: בנוסף להגנה על המחשב שעליו מותקנת, היא מונעת מתוכנות כופר להתפשט ברשת הארגונית ומונעת הצפנת כוננים משותפים ברשת. התוכנה חינמית, קלה להתקנה וזמינה למחשבים עם מערכות הפעלה Windows 7, 8 ו-10 ושרתי Windows 2008 R2 ו- Windows 2012 R2. התוכנה משתמשת בטכניקות זיהוי ייחודיות המתמקדות במאפיינים ההתנהגותיים המשותפים למתקפות כופר. ברגע ש- RansomFree מזהה שתוכנת כופר מנסה להצפין קבצים, היא מפסיקה מיד את פעולתה לפני שהקבצים מוצפנים ומתריעה על כך משתמש.

בניגוד לאנטי-וירוס מסורתי, התוכנה מבית סייבריזן לא נסמכת על חתימות של נוזקות, דבר המאפשר לה להגן בפני  מגוון רחב של זנים מתקדמים של תוכנות כופר, לרבות תוכנות כופר נטולות קבצים.

לדברי ליאור דיב, מנכ"ל ומייסד-שותף בסייבריזן: "בשנת 2016 תוכנת הכופרה הפכה לאיום הדיגיטלי המוביל ברשת,  אשר גרם להפסדים כספים ואובדן פרודוקטיביות הן ליחידים והן לעסקים. סייבריזן רואה במלחמה נגד תוכנות הכופר כשליחות – לשים קץ לאיום הסייבר. כדי לשים קץ לאיומי כופר, המניבים רווח רב לתוקפים, עלינו להפוך אותם לבלתי רווחיים לפושעים. זו הסיבה שאנו משיקים את RansomFree, כתוכנה חינמית לשימוש נרחב של ארגונים וצרכנים פרטיים שאין להם את התקציב והמיומנויות להשיב מלחמה".

 

Advertisement

לדברי אורי שטרנפלד, חוקר אבטחה בכיר בסייבריזן: "גרסאות מתוחכמות של תוכנות כופר, כמו Cerber, Cryptolocker, Cryptowall ו- Winlocker מערימות על ההגנות המסורתיות הנפוצות, ביניהן תוכנות האנטי-וירוס,  ומותירות משתמשים פרטיים וארגונים חשופים לסכנה ממשית של אובדן קובצי נתונים או של נזק כספי במקרה של מתקפת כופר. למרבית הצרכנים הפרטיים והעסקיים אחרים שנתקפו בידי תוכנות כופר אין אפשרויות רבות להתגוננות מלבד תשלום  הכופר, אובדן הקבצים,  שחזור קבצים מגיבוי שאורך זמן רב".