Connect with us

מתקפות סייבר

עושים היסטוריה מקדישים פודקאסט לנושא Stuxnet

פורסם

ב-

עושים היסטוריה - סטוקסנטפודקאסט ההיסטוריה "עושים היסטוריה" של רן לוי, הקדיש את פרקים 176-177 לנושא Stuxnet והתקיפה על הכור האטומי באירן. לוי מתאר את השתלשלות האירועים שהחלו בכלל עשרות אלפי קילומטרים משם, בפרוצ'י אוסטרליה, ועד לחשיפת התקיפה בנתאז.  בפרקים משתתף גם אנדרו גינטר, סמנכ"ל Waterfall Solutions.

לוי מכיר את הנושא היטב לאחר שספרו השלישי נקרא "קרב מוחות – על ההיסטוריה הזדונית של וירוסי המחשב'", וגם פרק זה מתאפיין בתיאור מעניין וקולח של הנושא בו הוא עוסק.

"לפני מספר שנים החלטתי לכתוב ספר. כבר כתבתי ופרסמתי שני ספרים, אז אפשר לומר שכבר הייתי סופר 'משופשף'. ידעתי שכשכותבים על נושא טכנולוגי או מדעי, קל מאד להתבזר, לשכוח את עצמך ולבזבז זמן יקר על מחקר בנושאים מעניינים ומרתקים – אבל לא ממש רלוונטיים לנושא הספר או לקו המנחה שלו. הנושא שעליו החלטתי לכתוב היה ההיסטוריה של וירוסי המחשב – 'תכנות זדוניות', בשמן המקצועי יותר – וכיוון שאלפי וירוסים חדשים מופיעים בכל שנה ברחבי העולם – הבחירה במי מהם להתמקד אינה תמיד קלה"' מסביר לוי את הבחירה בנושא.

"אבל היה ברור לי, כבר למן המחשבה על כתיבת הספר, שאחד מן הפרקים בספר יוקדש לווירוס Stuxnet. Stuxnet נתגלתה ב-2010, לאחר שתקפה את מתקן העשרת האורניום בנתאנז (Natanz) שבאירן. באותה נקודת זמן, היא הייתה התכנה הזדונית המתוחכמת והמורכבת שנתגלתה אי פעם. אך לא התחכום הטכנולוגי גרידא הוא זה שהפך אותה לחשובה כל כך בתולדותיו הקצרים יחסית של עולם אבטחת המידע – אלא העובדה ש Stuxnet חשפה בפני הציבור – וגם בפני המומחים – את משמעותו האמתית של האיום הנשקף מהתקפות סייבר על מתקנים תעשייתים".

את הפרק הראשון ניתן למצוא כאן

 

Advertisement