אבטחת מידע ארגונית
פורטינט משיקה פתרון בינה מלאכותית לאיתור איומים תוך שניות בודדות
פורטינט השיקה את פתרון FortiAI, התקן חומרה המיועד לפריסה באתרים מקומיים ומשתמש בטכנולוגיית רשת נוירונים לצורך למידה עצמית של תיקון איומים וביצוע משימות ניתוח אבטחה ידניות הגוזלות זמן רב. FortiAI Virtual Security AnalystTM מבטיח לאתר איומים מתקדמים תוך שניות בודדות.
כדי להתמודד עם האתגרים הניצבים בפני מומחי האבטחה כיום, פורטינט משיקה פתרון חדש, ה-FortiAI Virtual Security AnalystTM, אשר נועד כדי להאיץ את זיהוי ומניעת האיומים. FortiAI מטפל במשימות ידניות רבות הגוזלות את זמנם של מומחי האבטחה ומאפשר להם לייעל את תהליך זיהוי האיומים והזמן הרב שמושקע בתהליכים אלו. כמו כן, יכולות הלמידה העצמית של פתרון ה-FortiAI הופכת לחכה ויעילה יותר מהרגע שהפתרון נפרס ברשת הארגונית.
הפתרון החדש הוא חלק מהמאמץ להתמודד אתגרי סייבר, בהם רמת התחכום הגוברת של פושעי הסייבר לצד מישור ההתקפה המתרחב. יחד עם איומי הסייבר המסורתיים אשר ממשיכים להופיע, גובר גם התחכום של התקפות מתקדמות – המתאפשרות פעמים רבות באמצעות בינה מלאכותית, למידת מכונה וקהילות קוד פתוח. כתוצאה מכך, ארגונים רבים ניצבים כיום בפני האתגר שבהתמודדות עם הקצב הגובר של התפתחות האיומים.
כמו כן, בארגונים צוותי האבטחה מוגבלים עקב המחסור במומחי סייבר מיומנים: תעשיית אבטחת הסייבר ניצבת בפני פער אשר הפך לסיכון מרכזי עבור ארגונים. קיים מחסור במומחים מיומנים אשר יכולים למיין, לחקור ולהגיב למספר האיומים הגובר – בין אם פוטנציאליים או קיימים – דבר אשר מקל על פושעי הסייבר להיות צעד אחד לפני כלי אבטחת המידע והתקני האבטחה הישנים הקיימים בארגונים.
FortiAI משתמש בלמידה עמוקה המבוססת על טכנולוגיית רשתות עצביות עמוקות, המדמות את פעילות תאי העצב במוח האנושי, כדי לבצע החלטות מורכבות בהתבסס על ניתוח מדעי של איומים ספציפיים בארגון שבו הפתרון פרוס. עם התפתחות הבינה המלאכותית ב-FortiAI, ארגונים יכולים להתאים את הגנת האיומים בצורה יעילה. גישת הרשתות העצביות העמוקות של פורטינט מאפשרת ל-FortiAI לחולל מהפכה בתחום הגנת האיומים על ידי:
קיצור הזמן הנדרש לחקירת אירועים ידנית באמצעות פתרון זיהוי אוטומטי. ארגונים אשר משתמשים בהתקני אבטחה ישנים בשילוב עם צוות אבטחה מוגבל מתקשים בביצוע חקירות ידניות לכל התראה. עניין זה יוצר סיכונים נוספים הכוללים זליגת מידע או פריצת אבטחה עקב זמן התגובה הנמוך. FortiAI הופך את החקירות לאוטומטיות באמצעות רשתות עצביות עמוקות, מזהה את כל תנועות האיומים וחושף את המקור הראשון לכל ההדבקות הבאות תוך שניות בודדות.
שינוי תהליכי אבטחה לאיתור ותיקון התקפות מידי: הפתרון מפחית משמעותית את זמן החשיפה של הארגונים לאיומים באמצעות ניתוח מדעי של מאפייני האיומים ויצירת החלטה מדויקת כדי להאיץ את התגובה לאיום.
מודיעין מותאם כדי להפחית משמעותית תוצאות חיוביות כוזבות: תוצאות חיוביות כוזבות (false positives) הן נטל עבור חוקרי האבטחה אשר צריכים לנתח אותן, כאשר לוקח זמן רב לקבוע האם מדובר באיום או לא. מודיעין איומים מותאם אישית מאפשר ל-FortiAI ללמוד את מאפייני התוכנות הזדוניות החדשים כאשר הוא מסתגל מידית להתקפות חדשות ומפחית את מספר התוצאות החיוביות הכוזבות.
הגנה באתר המקומי עבור רשתות מבודדות (Air Gaps)
FortiAI מאפשר בינה מלאכותית באתר המקומי של הלקוח המתאימה לארגונים בעלי רשתות מבודדות (מבוססות Air Gaps). סביבות של טכנולוגיה תפעולית (OT), ארגונים ממשלתיים וארגונים גדולים חייבים להיצמד לרגולציות נוקשות ו/או למדיניות אבטחה אשר מגבילות את קישור הרשתות שלהם לאינטרנט. FortiAI בעל מודל של בינה מלאכותית של כולל יכולות למידה העצמית ולא דורש קישוריות לאינטרנט על מנת ללמוד ולהפוך לחכם יותר, דבר המאפשר לארגונים בעלי סביבות סגורות או בעלי מדיניות אבטחה נוקשה להיות צעד אחד לפני האיומים.
עופר ישראלי, מנהל פעילות פורטינט ישראל, אמר כי, "כאשר פושעי הסייבר מחפשים לנצל את שטח התקיפה הדיגיטלי באמצעות התקפות מתוחכמות, הרוחב והעומק של הטכנולוגיה מבוססת הבינה המלאכותית של מארג האבטחה (Security Fabric) של פורטינט מספקים ללקוחות מניעה, איתור ותגובה מידית ואוטומטית לאיומים".
ג'ון מדיסון, סגן נשיא לתחום מוצרים ומנהל שיווק ראשי בפורטינט, אמר כי, "פורטינט השקיעה משמעותית במודיעין איומים מבוסס ענן המונע על ידי בינה מלאכותית של מעבדות FortiGuard, המאפשר לנו לאתר איומים רבים יותר במהירות ובדיוק רבים יותר. FortiAI לוקח את הידע בבינה מלאכותית של מעבדות FortiGuard ואורז אותו בצורה אשר מותאמת לפריסות באתר המקומי של הלקוח. כך, אנו מספקים ללקוחות את הכוח של מעבדות FortiGuard ישירות בסביבה שלהם, עם בינה מלאכותית בעלת למידת עצמית אשר מזהה, מסווגת וחוקרת איומים מתוחכמים תוך שניות בודדות".