סטרטאפים והשקעות
36 חברות ישראליות ברשימת ה- Cybersecurity 500
Cybersecurity Ventures הכריזה על הדירוג המעודכן לרבעון הראשון ל- 2017 של Cybersecurity 500, רשימת חברות אבטחת הסייבר המובילות.
את הרשימה הכוללת פותחות חברות קטנות יחסית, root9B, Hejavec ו- Forcepoint. את המותגים הגדולים מייצגת EY במקום הרביעי.
את הישראליות ברשימה מובילה CyberArk במקום ה- 20, כאשר מצוין כי בין לקוחותיה נמצאים 35% מרשימת Fortune 100. אחריה נמצאת צ'ק פוינט במקום ה- 35 ו- Chekmarx כמעט צמוד עליה במקום ה- 37. עוד ברשימת המאה הראשונות אפשר למצוא את Radware הישראלית ואת Illusive Networks העוסקת בתחום התחבולות וההטעיה. לקראת סוף המאה, במקום ה- 97 ניתן למצוא את Fireglass, את Cato ב- 98, ואת Claroty בסיום.
כמובן שהנוכחות הישראלית גדולה בהרבה עם רשימה של חברות שהחלו את דרכן בישראל, כגון פאלו אלטו (21), אימפרבה (44), פלנטיר (63) ו- Cybereason (130) הרשומה בבוסטון. הרחק במקום ה- 493 תוכלו למצוא את Cymmetria של גדי עברון ודין זיסמן.
על פי דוח שוק אבטחת הסייבר ההוצאה הגלובלית על מוצרי אבטחת סייבר ושירותים צפויה להגיע לטריליון דולר בתקופה של 5 שנים, בין 2017 ל- 2021. ישנם מצטרפים חדשים רבים, וכן רכישות ומיזוגים, השקעות וגיוסים, אשר משנים את אופק הספקים בתחום הסייבר.
רשימת Cybersecurity 500 יוצרת מודעות והכרה בחברות החדשניות ביותר – החל מהמותגים הגדולים והמוכרים ביותר, דרך סטרטאפים ושחקנים בצמיחה, ועד לחברות קטנות המחזיקות בטכנולוגיות שיכולות לשנות את השוק.
"במשך שנים רבות, הוצאות לאור בנושאי עסקים פרסמו רשימות של חברות אליהן הם המליצו לקוראים לשים לב", אמר יוסף שטיינברג, חוקר אבטחה, יזם וכתב.
"רשימת Cybersecurity 500 מביאה את אותה חוכמה בעטיפה נוחה אל אנשים המתעניינים בתעשיית הסייבר: מחלקות IT, אנליסטים, עיתונאים ולקוחות, שיש להם כעת מקור מסודר ללמוד ממנו לגבי הספקים הקיימים", הוסיף שטיינברג. "רשימת Cybersecurity 500 מציעה גם חלון מצוין אל טכנולוגיות בצמיחה מצד חברות קטנות יותר, אשר פותרות בעיות אותן כולם מכירים אבל לא הצליחו לפתור".
פשיעת סייבר ממשיכה להניע את התרחבות שוק הסייבר. Cybersecurity Ventures חזרת לאחרונה כי נזקים של פשיעת סייבר יעלו לעולם 6 טריליון דולר בשנה עד 2021, בהשוואה ל- 3 טריליון בשנה שעברה.
"ישנה היררכיה חדשה ב- Cybersecurity 500", אומר סטיב מורגן, מייסד ועורך ראשי. "ההון האנושי עומד לפני הטכנולוגיה כאשר אנו בוחנים חברות. ארגונים מתקשים להתמודד עם המחסור העמוק בכח אדם, עם מיליון משרות אבטחת סייבר פתוחות ב- 2017, והמספר יצמח עד למינימום של 1.5 מיליון משרות עד 2019", מוסיף מורגן.
הדירוג של Cyberscurity בוחן כל הזמן חברות חדשות שיצטרפו לרשימה במאצעות משובים ממנהלי אבטחת מידע, אנשי אבטחת מידע וספקי שירותים, ובאמצעות מחקר במאות אירועים ומשאבי חדשות.