Connect with us

הקבינט הבטחוני

6 צעדים להגנה על הילדים מפדופילים ברשת

פורסם

ב-

על פי מחקר שבוצע ע"י ערוץ 4 הבריטי ופורסם השבוע בהרחבה ברחבי העולם, אפליקציית המסרים Live.ly מבית היוצר של האפליקציה הפופולרית בעולם בקרב הילדים והנוער Musical.ly, אינה טורחת לסנן תגובות הנכתבות מידי יום ע"י פדופילים המטרידים ילדים תמימים שאפילו לא מודעים לכך.

בשונה מהרשת החברתית פופולארית בעולם פייסבוק, המאשרת פתיחת פרופיל אישי החל מגילאי 13 ברשת קיימות אלפי אפליקציות עבור קהל הילדים ללא כל הגבלת גיל כדוגמת סנאפצ'ט, אינסטגרם Musical.ly ועוד. אז כיצד נוכל לעקוב ולשמור על ילדינו בכל רגע נתון גם מרחוק למרות שזה נראה כמעט בלתי אפשרי?

בעקבות ריבוי מקרי הפדופיליה בתקופה האחרונה – יניב דנינו, מומחה לאבטחת מידע המשווק הבלעדי של פתרונות G DATA בישראל,  מסביר על האמצעים שבעזרתם יכולים הורים לשמור על ילדיהם במטרה למנוע את המקרה הבא.

  1. מה אסור, מה מותר – למדו את ילדיכם שלעולם אסור למסור פרטים אישיים לזרים ברשת, והסבירו להם לנהוג בחשדנות גם כלפי אנשים שהם כביכול מכירים. ב'פרטים אישיים' הכוונה לנתונים כמו מין, גיל, מספר טלפון, כתובת או שאלות אישיות כמו "אתה לבד בבית עכשיו?" או שאלות דומות. בקשו מהילד לבוא ולספר לכם אם מישהו שאל אתכם שאלה כזו.
  1. גלישה במחשבים עם מצלמת אינטרנט – הסכנות – נתקו או הסתירו מצלמות רשת. מצלמות הרשת המצויות כמעט בכל בית היום, חשופות למתקפות של פורצים והאקרים שמסוגלים להתחבר אליהן מרחוק, להפעיל את המצלמה ולצלם את כל מה שנמצא מול המחשב ללא ידיעתכם. מומלץ לנתק את מצלמת הרשת או לחילופין להתקין תוכנה שיודעת לשלוט ולתת גישה למצלמה.
  1. קביעת שעות הגלישה – ניתן לביצוע עם תוכנת בקרת הורים אשר תגביל את שעות הגלישה באינטרנט ותספק לכם ההורים יותר שליטה. די ברור שעם ילדים בוגרים יותר תתקשו להגביל את שעות הגלישה ברשת, אבל עם הצעירים יותר אתם בהחלט יכולים להגביל את שעות הגלישה לזמן שבוא אתם יכולים להיות בסביבה ו"לשים עין" על הנעשה. כמו התכנה תגביל את התכנים והאתרים אליהם הילדים שלכם יכולים לגלוש ואף את התכנים אליהם נחשפים הילדים ברשת.
  1. הגבלת גלישה באתרים מסוימים – ניתן לחסום גישה לאתרים מסוכנים שילדכם גולשים אליהם באמצעות חסימת האתר עצמו, ואף מילות חיפוש לאתרי צ'טים וכדומה.
  1. בדקו את הפרופילים של הילדים ברשתות החברתיות –במידה והילדים גדולים מספיק כדי לפתוח חשבון פייסבוק, ודאו שהגדרות הפרטיות שלהם חושפות את המידע שהם משתפים לחברים בלבד. כמו בכלל מספר 3 לעיל – אמרו לילדים שאין לשתף מידע אישי, או תמונות אישיות ברשתות החברתיות עם זרים. אחת הדרכים להתעדכן בפעילות של ילדכם ברשתות החברתיות הוא פשוט להיות חבר שלהם בפייסבוק, או ברשתות חברתיות אחרות.
  1. הסמארטפון של הילד – חשוב לזכור שאת אותם הדברים שהילדים יכולים לעשות עם המחשב בבית, הם יכולים לעשות היום גם עם מכשיר הטלפון הנייד שלהם. זה כולל גלישה ברשתות החברתיות, צילום ושליחה של תמונות ועוד. הסבירו לילדיכם שעליהם להתייחס לטלפון שלהם כמו אל מחשב לכל דבר ושהכללים שחלים על הגלישה במחשב תקפים גם על הטלפון, כך שהסכנות זהות.
  • יניב דנינו מומחה לתוכנות אבטחה ומנכ"ל יעד טכנולוגיות הנציגה הרשמית והבלעדית בישראל של G Data גרמניה, המשווקת פתרונות אבטחת מידע למחשבים אישיים וסמארטפונים

 

Continue Reading