Connect with us

מובייל

74% מהישראלים לא מגינים על המכשיר הנייד בעזרת סיסמא

פורסם

ב-

בארץ הביטחון והצבא, מסתבר שהמודעות לאבטחה אישית לא מאוד גבוהה. בעולם, 52% ממשתמשי הניידים  לא מגינים על המכשירים הניידים שלהם באמצעות סיסמא, ורק 22% מפעילים פתרונות נגד גניבה. בישראל, המספר גדול אף יותר. 74% מהמשתמשים מותירים את המידע הרגיש במכשיר ללא הגנה של סיסמא ורק 10% משתמשים בפתרונות נגד גניבה. גנבים שמצליחים להניח את ידם על מכשיר נייד לא מוגן, יוכלו להפיק ממנו הרבה יותר – כפי שכבר ראינו בלא מעט מקרים.

אלו הם רק חלק מהנתונים המדאיגים העולים מסקר של מעבדת קספרסקי, שמצא כי משתמשים רבים עדיין מותירים את המכשירים שלהם פתוחים לכל אדם, יחד עם המידע הרגיש שבהם.

רוב המשתמשים מסתמכים על המכשירים הניידים שלהם כדי לבצע פעולות מקוונות, כך שאובדן של המכשיר עלול לסכן את הנתונים הרגישים ביותר שלהם. 68% מהאנשים השיבו בסקר של מעבדת קספרסקי כי הם משתמשים באופן קבוע במכשיר הנייד כדי לבצע פעולות מקוונות (בישראל מדובר על 76.9%), ו-34% משתמשים בטאבלט לפעולות מקוונות (רק 18.2% בישראל).

הסקר גם מציג את סוגי הנתונים יקרי הערך המאוחסנים במכשירים הניידים ונשלחים מהם. יותר משליש (35% בעולם ו- 22% בישראל) משתמשים במכשירים החכמים לצרכי בנקאות מקוונת, מה שכמובן מאפשר גישה למידע הפיננסי הרגיש ביותר. 57% דיווחו כי הם משתמשים באופן קבוע במכשיר החכם כדי לגשת לחשבונות דואר אלקטרוני אישיים (67.5% בישראל), ו-55% ציינו שהם משתמשים במכשירים לפעילות ברשתות חברתיות (60% בישראל). שני השימושים אחרונים מכילים מידע אישי רב.

אבל העובדה שהם מחזיקים מידע יקר ערך על המכשיר הניד שלהם, אינה גורמת למשתמשים לפעול לאבטחתם – רק פחות מחצי (48% בעולם ו- 26% בישראל) מגינים על המכשיר הנייד שלהם עם סיסמא, ורק 14% מהאנשים מצפינים את הקבצים והתיקיות שלהם – בהשוואה ל- 6% בישראל – כדי למנוע גישה בלתי מורשית. כתוצאה מכך, אם המכשירים נופלים לידיים הלא נכונות, כל הנתונים האלה – מחשבונות אישיים, דרך תמונות, הודעות ואפילו פרטים פיננסיים – יהפכו לנגישים לפושעי סייבר.

Advertisement

גם אובדן של מכשירים המוגנים בסיסמא יכול לגרום להשלכות משמעותיות. מהסקר עולה כי פחות מחצי מהמשתמשים (41%) מגבים את הנתונים שלהם (38% בישראל), ורק 22% משתמשים במאפיינים נגד גניבה במכשירים הניידים שלהם (10% בישראל). המשמעות היא, שבעקבות אובדן או גניבת המכשירים שלהם, הם יסבלו גם מאובדן גישה למידע האישי ולחשבונות שלהם.

לדברי דמיטרי אלשין, סגן נשיא שיווק מוצרים, מעבדת קספרסקי: "המכשירים הניידים שלנו מעניקים לנו גישה למידע חיוני, בכל מקום ובכל זמן. אולם אנחנו נוטים לשכוח כי אלו הם חפצים רבי ערך שעבריינים ישמחו לשים עליהם יד, והעבודה שלהם הופכת לקלה יותר לאור העובדה שכל מכשיר שני אינו מוגן בסיסמא. ישנם מספר דברים פשוטים מאוד שכולם יכולים לעשות כדי לאבטח את המכשיר שלנו ואת המידע המוחזק בו. על ידי הפעלת סיסמא ושימוש בפתרון אבטחה ייעודי, הכולל הגנה כנגד גניבה, תוכלו להגן על המידע האישי שלכם, תמונות, וחשבונות מקוונים, מפני אובדן ושימוש זדוני".

פתרונות Kaspersky Security Cloud ו- Kaspersky Internet Security for Android נועדו לסייע למשתמשים פרטיים להגן על המכשירים הניידים שלהם. Kaspersky Security Cloud, לדוגמא, מתאים עצמו באופן אוטומטי להתנהגות המשתמש, ולכן מספק הגנה עוצמתית בכל מצב. Kaspersky Internet Security לאנדרואיד מעודד את משתמשים להגן על המכשיר באמצעות סיסמא, ומגן עליהם מפני איומים מקוונים ושאינם מקוונים – בין אם מדובר בגניבה, קוד זדוני או עיניים זרות חטטניות.

 

 

Advertisement