Connect with us

אבטחת מידע ארגונית

Akamai תרכוש את Guardicore uc במטרה להרחיב את פתרונות אבטחת "Zero Trust" שלה ולבלום התקפות כופר

פורסם

ב-

Akamai הכריזה כי תרכוש את חברת אבטחת המידע Guardicore ותשלב את פתרון המיקרו-סגמנטציה של Guardicore בסל פתרונות ה- Zero Trust שלה. במטרה לאפשר לארגונים משמעותיים ברחבי העולם יכולת ייחודית להגנה מקיפה מפני תוקפים, התפשטות של נוזקות ותוכנות כופר.

לפי תנאי ההסכם, Akamai הסכימה לרכוש את מניותיה של Guardicore תמורת כ-600 מיליון דולר, לאחר ביצוע ההתאמות הצפויות של מחיר הרכישה. סגירתה של העסקה, הכפופה לתנאי סגירה מקובלים, צפויה להתרחש ברבעון הרביעי של 2021. רכישתה של Guardicore צפויה להניב הכנסות בגובה של כ-35-30 מיליון דולר עבור שנת הכספים 2022, והמרווח התפעולי המתואם (non-GAAP) צפוי להיות בטווח של 30-29% בקירוב. המרווח התפעולי המתואם של החברה צפוי לשוב ולעמוד לפחות על 30% עבור שנת הכספים 2023.

חברת הסייבר Guardicore גייסה 110 מיליון דולר מאז הוקמה בשנת 2013, שהגיוס האחרון שלה היה ב־2019. משקיעים עיקריים בחברה הם: Qumra Capital, Battery Ventures, 83North, TPG Growth.

החברה הוקמה על ידי פבל גורביץ (מנכ"ל), אריאל צייטלין (סמנכ"ל טכנולוגיה), ודרור סלעי (VP APAC). בחברה מועסקים 350 עובדים, במרכזי פיתוח, מכירות ותמיכת לקוחות בישראל, ארה"ב, קנדה, ברזיל, הודו, מקסיקו ומערב אירופה. השנה שחלפה הייתה אחת השנים הטובות ביותר של Guardicore מבחינה עסקית אי פעם. במהלכה החברה הגדילה את היקף לקוחותיה, גייסה מעל ל-100 עובדים חדשים, וממשיכה למכור ולגייס עובדים.

 Guardicore עובדת בתחום של מידור רשתות תקשורת, הנקרא מיקרו-סגמנטציה, כך שכל יחידה בתוך הארגון תחיה בנפרד והתוקף לא יוכל לנוע ממחשב למחשב בארגון באין מפריע. כך ניתן לחסום התפשטות של נוזקות בתוך ארגונים ולהגביל את השפעתן.

Advertisement

הפתרון של Guardicore מאפשר ליישם גישה בסייבר המכונה Zero Trust Network, שבה מותר לכל עובד או אפליקציה לתקשר רק עם החלקים ברשת שאליהם הם נדרשים. הפתרון חוסם את כל שאר אפשרויות התקשורת, ובכך מפחית באופן דרסטי את פני השטח של האיום ואת החשיפה לסיכון. ייחודיות הפתרון שייצרה החברה המבוסס על תוכנה בלבד אינו מחייב התקנת חומרה על השרתים של הלקוח, ללא צורך בשינוי החיווט הפיזי וללא תלות בחיבורים חיצוניים. הגנה משמשת מערכות ארגוניות בענן, בשרתים הפנימיים, כולל שרתי מחשב פיזיים, מכונות וירטואליות (Virtual Machines) וקונטיינרים.

בין לקוחות החברה חברות פיננסיים, מסחר האלקטרוני, טכנולוגיה, גופי ממשל, וארגוני חינוך. ככל שלארגונים אלו יש יותר פעילות בענן, כך הם מתקשים לעקוב אחריה ולמפות אותה. המוצר של גארדיקור מאפשר ללקוח לקבל תמונת מצב ברורה של מה שמתרחש בענן על מנת לקבוע חוקי מפתח, לאתר בעיות אבטחה, תקיפות וזליגת מידע.

שניים ממייסדי החברה, פבל גורביץ ואריאל צייטלין, נפגשו במהלך שירותם הצבאי. כשהשתחררו החליטו להקים ביחד סטארטאפ לא בתחום הסייבר, וניסו לפנות לתחום התקשורת וטלקום. מהר מאוד הם נמשכו לפתור את בעיות האבטחה בתחום, והחליטו לבסוף לדבוק במה שהם מכירים. אליהם חבר דרור סלעי בעל רקע עשיר וניסיון בתחום העסקי ומסחור טכנולוגיות.

 קרדיט צילום: גארדיקור

Advertisement
Continue Reading