מתקפות סייבר
רצים להוריד את הפרק החדש בעונה האחרונה של משחקי הכס? המהלכים הלבנים ממתינים שם
ההורדות של הפרק החדש, בעונה האחרונה של משחקי הכס, כנראה עומדות לפרוץ שיאים חדשים. אחרי המתנה של שנתיים, למעריצי הסדרה יהיה קשה להתאפק, ועבור חלק גדול הסדרה לא תהיה זמינה בערוצים הלגיטימיים. בדיוק מהסיבה הזאת גם עברייני הסייבר הם מעריצים של הסדרה – והם יעשו הכל כדי לנצל את המומנטום ולהחדיר את הקוד הזדוני שלהם. מחקר חדש של מעבדת קספרסקי מציג את השימוש הנרחב שעושים עבריינים בפרקים חדשים של תוכניות טלוויזיה פופולאריות כדי להפיץ קוד זדוני. ו-"משחקי הכס", "המתים המהלכים" ו"החץ", הן התוכניות שמושכות את מירב תשומת הלב של התוקפים.
סדרות טלוויזיה הן סוג הבידור הפופולארי והאוניברסלי ביותר, ובעזרת הטורנטים ואפשרויות הצפיה הישירה, כמו גם שיטות נוספות של הפצה דיגיטלית, הן סובלות לעיתים קרובות מהפרה של זכויות יוצרים – ניתן לצרוך סדרות דרך ערוצים בלתי חוקיים, כגון torrent-trackers ופלטפורמות לצפיה ישירה פיראטית. אלה, בשונה ממקורות לגיטימיים, יכולים לשלוח למשתמש קובץ שעל פניו נראה כמו פרק מסדרה, אבל למעשה הוא קובץ זדוני בעל שם זהה לפרק ולסדרה.
חוקרי מעבדת קספרסקי בחנו מקורות של קבצים זדוניים בשנים 2017 ו-2018 וזיהו כי הסדרה שמובילה את הרשימה היתה "משחקי הכס". ב-2018, היא הופיעה ב-17% מכל התוכן הפיראטי הנגוע, עם 20,934 משתמשים מותקפים. זאת על אף העובדה שב- 2018 לא פורסם אף פרק חדש של "משחקי הכס", וכי סדרות אחרות בדירוג זכו לקידום ויחסי ציבור משמעותיים. אחריה נמצאות "המתים המהלכים", עם 18,74, ו"החץ" עם 12,163.
בכל אחד מהאירועים הזדוניים שזוהו במערכות מעבדת קספרסקי, מפיצי הקוד השתמשו בפרק הראשון והאחרון של כל עונה, ובעיקר בפרק ההשקה – לדוגמא, בפרק "The Winter Is Coming" מהעונה הראשונה של "משחקי הכס".
"אנו יכולים לראות בבירור כי מפיצי הקוד הזדוני מנצלים סדרות טלוויזיה שיש להן ביקוש גבוה באתרים פיראטיים: אלו הן בדרך כלל סדרות דרמה או פעולה שזוכות לקידום רב. הפרקים הראשונים והאחרונים מושכים את רוב הצופים, והם בעלי הסבירות הגבוהה ביותר להוות מסווה לקוד זדוני. אנשי ההונאות ברשת מסתמכים על הנאמנות לסדרה ועל חוסר הסבלנות של הצופים. לקראת עליית העונה האחרונה של משחקי הכס, אנו רוצים להזהיר את המשתמשים כי סביר להניח שנראה זינוק בהיקף הקוד הזדוני המחופש לפרק חדש בסדרה", אמר אנטון איבנוב, חוקר אבטחה במעבדת קספרסקי.
כדי להימנע מליפול קורבן לתוכנות המתחזות לסדרות טלוויזיה, מעבדת קספרסקי ממליצה על הצעדים הבאים:
- השתמשו בשירותים רשמיים המוכרים כמפיקים או מפיצים של תכני טלוויזיה
- שימו לב לסיומת הקובץ שאתם מורידים. אפילו אם אתם עומדים להוריד פרקים של סדרה ממקור שאתם חושבים שהוא אמין. הקובץ צריך להיות בעל סיומת .avi או .mkv או mp4, ולבטח לא .exe
- שימו לב היטב למקוריות האתר. אל תבקרו באתרים המאפשרים לצפות בסדרה עד שאתם בטוחים כי אלו אתרים מוכרים שהכתובת שלהם מתחילה ב- https. בדקו היטב את הפורמט של כתובת ה- URL ואת האיות של שם החברה לפני שמתחילים בהורדה.
- אל תלחצו על קישורים חשודים, כגון כאלה המבטיחים צפיה מוקדמת של הפרק החדש.
- השתמשו בפתרון אבטחה אמין לקבלת הגנה מקיפה מפני טווח של איומים.