Connect with us

לימודי סייבר וידע

סקר סטודנטים: המדינה צריכה להשקיע את מירב המאמצים בסייבר

פורסם

ב-

לקראת פתיחת אירוע 'שבוע אורקל 2016' – האירוע הלימודי המרכזי והחשוב ביותר של קהילת ה-IT וההייטק בישראל שיתקיים בסוף נובמבר – ערכה חברת ג'ון ברייס הדרכה מקבוצת matrix , סקר בקרב  341 סטודנטים הלומדים בקורסים של החברה. הסטודנטים התבקשו לבחור את הענף בו כדאי שהמדינה תשקיע לטווח הרחוק כדי להישאר מעצמת היי טק. במקום הראשון (32%) נבחר ענף הסייבר, במקום השני (%12) טכנולוגיות ענן, מקום שלישי (11%) מדעי החיים, ואת המקום הרביעי (10%) חולקים תחומי IoT ורובוטיקה.

לא ברור מה החשיבות של סקר בקרב חתך מאוד צר של סטודנטים, אך עדיין התשובות יכולות להצביע על חשיבות התחומים השונים בקרב צעירים המחפשים את דרכם בעולם ההיי טק.

30% סבורים שישראל צריכה, במידת האפשר,למנוע מכירה של חברות סטארטאפ/הייטק לחברות זרות, ואילו 70% חושבים שהיא לא צריכה ולא יכולה להתערב. מעניין לראות כי בעוד של-43% מהנשאלים אין העדפה מיוחדת לגבי הבעלות על חברת ההייטק בה יעבדו, מבין 57% הנותרים, הרוב (24%) מעדיפים לעבוד בחברה בבעלות ישראלית, 19% חברה בבעלות אמריקאית, 9% חברה אירופאית ו-5% חברה סינית.

50% מהנשאלים סבורים שהמפתח המרכזי לחיזוק תעשיית ההייטק הישראלית הוא עובדים מיומנים. בתשובה לשאלה, מה צריכה המדינה לעשות כדי כדי לחזק את מעמדה כמעצמת הייטק, סבורים הרוב (30%) כי יש לפתוח יותר בתי ספר מקצועיים טכנולוגיים. 25% חשבו שכדאי לעשות הסבה להייטק לעובדים קיימים מסקטורים אחרים, הצעה שדורגה במקום שלישי היא שילוב אוכלוסיות קיימות כמו נשים, ערבים, חרדים, עולים חדשים, ורק 7% תמכו בייבוא מהנדסים ואנשי תוכנה מחו"ל. 10% תמכו בנושא חיזוק לימודי מתמטיקה 5 יחידות. רעיונות נוספים שהעלו הסטודנטים היו: לימודי תכנות כמקצוע חובה, אפילו על חשבון מקצועות ליבה אחרים, לימוד מקצועות המחשב מהגיל הרך, לימודים אקדמיים חינם ועוד.

 

Advertisement

נקודה נוספת העולה מן הסקר מצביעה על התחזקות רוח היזמות האישית בקרב הסטודנטים למקצועות המחשבים והטכנולוגיה. 77% חולמים על סטארטאפ משלהם, מתוכם 34% ענו תשובה חיובית ישירה ועוד 43% שוקלים זאת לשנים הקרובות. זאת, לעומת 69% אשתקד, עם 27% שענו ישירות ועוד 42% ששוקלים בהמשך.