Connect with us

אבטחת מידע בצבא

ברוורמן: יוצאי 8200 קוטפים את כל פירות ההשקעה של המדינה

פורסם

ב-

avishaiח"כ לשעבר והכלכלן אבישי ברוורמן: "חלוקת הפירות שישראל עשתה באוניברסיטאות ובצבא מאוד לא שוויונית. ביקרה כאן קבוצה של 50 מבריקים מסין – הם פגשו את האנשים כאן והעיניים שלהם יצאו מהחורים. אין עוד מדינה בעולם בה בני 20 מנהלים מערכות, כמו ב- 8200. כשהם משתחררים יש להם רעיון שהם מפתחים, ובגלל הבירוקרטיה הישראלית הם עושים מיד את האקזיט. המדינה צריכה לספק מימון לשלב שני כדי שהפירות יגיעו רק לאחרים שלא היו ב- 8200".

ברוורמן, שבתקופת כהונתו כחבר כנסת קידם חקיקה שתפתח אפשרות למימון המונים בישראל, טען את הדברים בכנס בנושא Crowd Funding שקיים משרד עו"ד הרצוג, פוקס נאמן. הדברים נאמרו בהמשך לתפיסת עולם חברתית שהציג ברוורמן, על פיה הטכנולוגיה יכולה להוביל חוסר שוויון אדיר כתוצאה מהתשואה האדירה לגודל שהיא מייצרת.

"מי שמקדים עם אפליקציה בדקה אחת לוקח את הכל", טען ברוורמן.

בכנס גם דיבר זהר זיסאפל, שתקף את החקיקה שהוביל ברוורמן: "זוהי חקיקה עם אותן מחלות כמו חוק האנג'לים שלא יצא ממנו כלום. האוצר כל כך פחד לתת הקלות שחתך את הכל עם מגבלות. אתה מוריד את הסיכוי ל- 0 שמישהו יעמוד בכל המגבלות".

לדבריו המגבלה על גיוס של עד 10,000 דולר ממשקיע בודד מביאה לכך שיזם יצטרך לנהל 100- 200 משקיעים, וזו משימה לא טריוויאלית. בנוסף לכך, גוף הרכז שהוגדר בחוק, אשר מחליף את תפקיד החתם בהנפקות, מגיע עם דרישות מאוד מורכבות. בעיקר לא ברור כיצד יבדקו עם משקיע שיש לו מספיק כסף, כפי שהחוק דורש.

זיסאפל גם סיפק עצות לגיוס כספים מ-VC ואיינג'לים, שהמרכזית שבהן היא לבצע מחקר אודות הקרן לפני שפונים אליה: "אין טעם לאסוף תשובות שליליות, זו קהילה קטנה וזה לא פועל לטובתכם".

Advertisement

לדברי זיסאפל VC פועלות בתחומים מאוד מוגדרים ופניה בתחום אחר סביר להניח שתתקבל בשלילה, כך גם לגבי מרחב גיאוגרפי. מומלץ גם לבדוק שה- VC לא מושקע בחברה מתחרה, כי זה לא לטובת החברה שלכם. יש לקחת בחשבון כי VC מסוגלת לנהל עד 7 חברות לאורך מחזור החיים שלה ולכן משקיעה רק בחברה או שתיים בשנה. כאשר כבר מגיעים ל- VC יש לפנות למי שמטפל בתחום המתאים בתוך ה- VC ולדאוג כי גורם בכיר יהיה בבפגישה, אחרת מאוד קשה להתקדם.

רונן האוסירר מהרצוג, פוקס נאמן, הציג את התגלגלות התיקון לחוק ההשקעות, כשהוא מעלה את השאלה האם בכלל יש בו צורך: "אם נראה לגברת כהן מחדרה את ווייז לפני שהיא הפכה לווייז, האם היא תדע לזהות אותה? והאם אנו צריכים את ה- 5,000 ₪ של הגברת".

לדבריו, מעבר לצדדים הטכניים של עולם ה- Crowd Funding,  יש להתמודד פער תרבותי בין עולם המשקיעים לבין התפיסה של הציבור הרחב לגבי השקעות שלא ברור כיום עד כמה הוא מסוגל להתמודד עם כשלונות של השקעה בסיכון גבוה.

 

Advertisement