אבטחת מידע ארגונית
בנק First Midwest בארה"ב ישתמש בפתרון אבטחת המידע של TopSpin הישראלית
הסטארטאפ TopSpin, המפתח מערכת אבטחת מידע לאיתור וטיפול בנוזקות (Malware) ברשת הארגונית, הודיע היום כי First Midwest משיקאגו, אחד הבנקים העצמאיים הגדולים בארה"ב, בחר להטמיע את הפתרון המתקדם של החברה מתוך כוונה להגן על מערכות המידע באופן אקטיבי ולמנוע גניבת מידע. First Midwest מנהל נכסים בשווי של כ-10 מליארד דולר ומונה מעל מאה סניפים ברחבי המערב התיכון של ארצות הברית. המערכת של TopSpin תאפשר למערך אבטחת המידע של הבנק לזהות נסיונות פריצה לרשת הארגונית בזמן אמת וכך להקטין משמעותית את האיום על מידע רגיש הנמצא בחשבונות של לקוחות הבנק.
ווסטון ניקולס, סמנכ"ל אבטחת המידע בבנק, אמר כי: "הפתרון של TopSpin מסייע לנו לשפר משמעותית את ההגנה על פרטיות המידע של לקוחותינו. היתרון הגדול של הפתרון טמון ברמת הדיוק הגבוהה ובעובדה כי הוא מספק התראות ממוקדות ומפורטות וכך מאפשר לצוותים שלנו לפעול ביעילות ובמהירות כנגד כל נסיון לפגוע ברשת שלנו."
דורון קולטון, מנכ"ל TopSpin, אמר כי: "כיוון שאין כיום שום פתרון שיכול למנוע באופן מלא פריצה של תוקפים לתוך רשתות ארגוניות, הצורך במערך של זיהוי והתראה הוא אקוטי. הבחירה של First Midwest בפתרון ההטעייה וההתראה שלנו, תומך במגמה זו ואנו רואים עניין גובר במערכת שלנו בקרב לקוחות רבים נוספים בצפון אמריקה."
TopSpin מפתחת פתרון הטעייה (Deception) המספק הגנה אקטיבית מפני איומי סייבר, ויעיל בטיפול בנוזקות ובפורצים שהצליחו לחדור אל הרשת הארגונית. המערכת מבוססת על הטמנה של פתיונות או 'מלכודות דבש', המדמות רשת ארגונית, ומפתות את הנוזקות לתקוף אותן במקום מחשבים ושרתים אמיתיים. ברגע שהנוזקה מתפתה לתקוף את הרשת המדומה, הריקה ממידע, היא חושפת את עצמה ומאפשרת לגורמי האבטחה בארגון לנטרל את האיום. עוד מאפשרת המערכת של TopSpin לנטר את כל התעבורה ברשת הארגונית, ולספק ללקוחות מפה מדוייקת של זרימת המידע בארגון, אליו ומחוצה לו. יכולת זו מאפשרת לזהות בזמן אמת חריגה מן הנורמה, המצביעה, ברוב המקרים, על מתקפה של גורם חיצוני, או גניבה מאסיבית של מידע על ידי גורם פנים.
בתחילת השנה השלימה TopSpin סבב השקעות ראשון אותו הובילו ארבעה משקיעים, מן הבולטים בשוק אבטחת המידע בישראל. כל הארבעה – שלמה קרמר, מיקי בודאי, זוהר זיסאפל וראקש לונקאר – בעלי רקורד מרשים כמייסדים או כמשקיעים בחברות, בין המצליחות ביותר, בתחום הסייבר, כגון: Check Point, Imperva, Trusteer, Palo Alto Networks, Aorato, Adallom, Lacoon ורבות נוספות.