Connect with us

מתקפות סייבר

הורים חסרי אונים: חוששים מבריונות סייבר נגד ילדיהם אך מתקשים לפעול בנושא

פורסם

ב-

העולם הדיגיטלי הציב להורים של היום אתגר חדש שלא היה קיים בדורות הקודמים: איך דואגים לכך שהילדים לא ייפגעו על ידי פעילותם ברשת האינטרנט. כמעט רבע (22%) מההורים מרגישים כי אינם יכולים לשלוט במה שילדיהם רואים או עושים ברשת, למרות שכמעט חצי (48%) חוששים שהם עלולים להיתקל בבריונות סייבר. כך עולה מסקר שערכה מעבדת קספרסקי בשיתוף B2B.

כוונות טובות מצד מבוגרים המעוניינים להעניק לילדיהם מעט פרטיות, עלולות למעשה להשאיר אותם חשופים להטרדות ולהתעללות ברשת. לדוגמא, רק 19% אומרים שהם חברים של ילדיהם או עוקבים אחריהם ברשתות החברתיות ורק 39% מנטרים את פעילות ילדיהם באינטרנט. רק 38% דיברו עם ילדיהם אודות סכנות ברשת, והדבר משקף היעדר הבנה לגבי העולם הדיגיטלי.

המחקר מצא כי לרוב, ילדים אינם ממהרים להודות כי נחשפו לבריונות סייבר: רבע (25%) מההורים שילדיהם הוטרדו ברשת אמרו כי לקח זמן רב לפני שהם גילו זאת. הדבר מטריד במיוחד מכיוון שהתעללות מקוונת יכולה בקלות לגלוש למעשי ביריונות בעולם האמיתי, כפי שגילו  26% מההורים שילדיהם נפגעו.

ההשפעה הרגשית ארוכת הטווח של בריונות הסייבר יכולה להיות הרסנית עבור ילדים צעירים, והורים צריכים לדעת כי הם יכולים לפעול כדי לעצור אותה. מחקר מצא כי 44% מההורים שילדיהם התמודדו עם בריונות סייבר התערבו כדי למנוע אותה – מה שמותיר יותר מחצי מההורים נקטו בכל פעילות התערבות.

לדברי יוג'ין קספרסקי, נשיא ומנכ"ל מעבדת קספרסקי: "האינטרנט מביא יתרונות גדולים רבים, אבל לרוע המזל הוא מאפשר לאנשים מסוימים לשחרר את היצר ההרסני שטמון באנושות, ובריונות סייבר הפכה לבעיה נפוצה כיום. עבור הקורבנות, הנזק הפסיכולוגי יכול להיות עצום וארוך טווח. כנראה לא קיים פתרון טכנולוגי טהור לעניין, אבל אנו חייבים לדון בכך כדי להעלות מודעות לבעיה, וכדי לסייע לצעירים ולהורים שלהם להוציא את המירב ממה שיש לאינטרנט להציע בצורה בטוחה".

Advertisement

"בריונות סייבר ובריונות באופן כללי, היא בעיה ברורה בקרב הקהל הצעיר, והיא צריכה לקבל מענה מקיף, אשר כולל הורים, מורים וכמובן את הילדים והצעירים עצמם", אמרה ג'אניס ריצ'ארדסון, יועצת בכירה ב- European Schoolnet ומייסדת שותפה של Insafe.

קשה למנוע לחלוטין בריונות רשת, אך ישנם מספר אמצעים פשוטים שניתן לנקוט בהם כדי להגן על ילדים מפני הבעיה ותוצאותיה.

לדוגמא, בדיקת הגדרות הפרטיות ברשתות חברתיות מאפשרת לסייע לילדים לשלוט במי יכול לראות את הפוסטים וההודעות שהם כותבים. שימוש מלא בהגדרות בקרת ההורים באפליקציות תוכנה ובפתרונות אבטחה יכול לספק הגנה משמעותית יותר ושקט נפשי.

אבל אין די במעורבות טכנולוגית. הורים צריכים להסביר לילדים עד כמה חשוב לשמור על מידע פרטי, להתריע  מחשיפת פרטים ברשת כגון כתובת, טלפון, בית ספר, מספר כרטיס אשראי ועוד, לחשוב ביחד עם ילדיהם מה משתפים ועם מי, ולהפציר בהם לספר ולפנות לתמיכה כאשר הם נתקלים בבריונות או נמצאים במצוקה.

את המחקר המלא ניתן לקרוא כאן.

Advertisement

תמונה: וויקיפדיהילדים מחשב